netteki eviniz......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
netteki eviniz......

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1TAKVİMDEN YAPRAKLAR  2011 Empty TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011 Cuma Ocak 07, 2011 8:13 pm

S.kıymık

S.kıymık
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Sevgili arkadaşlar. 2011 yılına başlarken takvimimizde çok güzel bir konu ile başlıyor:

BESMELE

Besmele "Bismillahirrahmanirrahim" ( Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla başlarım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım) demektir. Müslüman yapacağı bütün doğru, meşru, helal işlerde bu cümleyle başlamalıdır.

Besmele Allah'a güvenmenin, O'na teslim olmanın, O'ndan yardım dilemenin, O'na sığınmanın ifadesidir.

Mü'min her hayırlı işinde sadece Allah'ın yardımına güvenir, O'nun rahmetini umar. Çünki herşeye hayat veren Allah'tır. Herşey O'nun iradesiyle başlar ve yine O'nun iradesiyle son bulur. Bu sebeble her meşru işe O'nun adını anarak başlamak, müslümanın temel hedefi olmalıdır.

Sevgili Peygamberimiz (sav) "Besmele ile başlanmayan her önemli iş sonuçsuz kalır." buyurmakla bizleri bu konuda uyarmıştır.

NOT: Yeni bir yıla girerkende en basiti ile Besmele ile başlamak gerekiyor o zaman. Eğlence ve içki, haram piyango vs. vs. ile yeni bir yıla başlangıç yapmış olanlar yıla hayırla mı başlamış oluyorlar, şerle mi? Artık bunu da yapanlar düşünsün.

Bu arada konu ile alakalı çocukluktan beri ezberlediğimiz besmele hakkında bir BİRİNCİ SÖZ varki konuyu daha iyi anlama adına güzel bir eser. Onuda tavsiye ederiz. Bilenler bir kez daha okuyabilir, bilmeyenlerde bilmiş olurlar.

2TAKVİMDEN YAPRAKLAR  2011 Empty Geri: TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011 C.tesi Ocak 08, 2011 9:37 am

site yönetimi

site yönetimi
yönetim
yönetim

teşekkürler sayın hocam.2011 için takvimden yapraklar da güzel başlangıç.eline emeğine sağlık.

http://savkasabasi.org

3TAKVİMDEN YAPRAKLAR  2011 Empty Geri: TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011 Cuma Ocak 14, 2011 8:28 am

S.kıymık

S.kıymık
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

EİNSTEİN VE ŞÖFÖRÜ

Einstein konferanslarına hep özel şöförü ile gidermiş. Yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şöförü Einstein'e :

"Efendim, uzun zamandır siz konuşmanızı yaparken bende arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum" demiş. Einstein gülümseyerek ona bir öneride bulunmuş:

"Peki, şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar, o halde bugün palto ve şapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen yap konuşmayı, bende arka sırada seni dinlerim" Söylenen yapılmış. Şöför gerçekten başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan tüm soruları yanıtlamış. Tam yerine oturacağı zaman bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş. Şöför hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp:

"Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip" demiş. Sonra da salonun arkasında oturan Einstein'i işaret ederek şöyle devam etmiş:

"Şimdi size arka sırada oturan şöförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu göreceksiniz o bile yanıtlayacak"

4TAKVİMDEN YAPRAKLAR  2011 Empty Geri: TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011 Cuma Ocak 14, 2011 9:49 am

site yönetimi

site yönetimi
yönetim
yönetim

Smile

http://savkasabasi.org

5TAKVİMDEN YAPRAKLAR  2011 Empty Geri: TAKVİMDEN YAPRAKLAR 2011 Paz Ocak 30, 2011 1:48 am

S.kıymık

S.kıymık
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

PAPAĞAN

Üç Amerikan askeri , Irak’ta bir bakkal dükkanına girerler. Alışveriş yaparken “kahrolsun Amerika” diye bir ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini anlarlar.

Bunun üzerine bakkala:
--- Bu papağanı buradan yok et. Yarın geldiğimizde görürsek, seni mahvederiz, derler.

Askerler gittikten sonra, bakkal kara kara düşünmeye başlar, çünkü papağanını çok sevmektedir. Derken aklına cami imamınnın papağanı gelir. Hemen imamın yanına koşar, başından geçenleri anlatır ve:

--Hocam eğer sakıncası yoksa, papağanları değiştitirelim, der. Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir. Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir ve papağanı görürler:
-- Biz sana bunu yok edeceksin demedikmi?

Bakkal “bu papağan o değil” dese de inandıramaz. Askerin biri, “ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını” der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:
--Kahrolsun Amerika!
Ses çaıkmayınca, bakkal dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:
--Kahrolsun Amerika!
Ses yok
--Kahrolsun Amerika!
Ses yok.
--Kahrolsun Amerika!
………

Papağan dile gelir:
-- AMİİİNNNNNN

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]