netteki eviniz......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
netteki eviniz......

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Yeni Bir Dönem.

3 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Yeni Bir Dönem. Empty Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 6:43 am

suleyman

suleyman
HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Bugün mevcut hükümet tarihi bir açıklama yaptı ve kısa adı imf olan uluslararası para fonu ile yeni bir borç antlaşmasının yapılmayacağını deklare etti.bende bu vesile ile geçmiş 3 lü koalisyon hükümetini kutluyor,her türlü riske,siyasi intihara rağmen tarihinin gelmiş geçmiş en büyük krizini yaşayan,ekonomik krizini yaşayan ülkeyi feraha çıkarmanın sağlam adımlarını attıkları için gönülden kutluyorum.sadece bankaların değil hemen her türlü mali yapılanmanın yıllardır ertelenen çürümüş,yozlaşmış yapısını değiştirerek çok ama çok sağlam(avrupa ve amerikanın bile hayran kaldığı)bir yapıya kavuşturan 3 lü koalisyon hükümetini odacısından bakanına milletvekiline kadar tüm emeği geçenleri ile birlikte ayırt etmeden kutluyor Allah sizlerden razı olsun diyorum.Teşekkürler.

2Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 8:47 am

akkaya

Süleyman bey.Yorumlarını hep takip ediyorum.Size bir teklifim olacak.Siz öğretmenlik mesleğini bıraksanız da siyasete soyunsanız diyorum.Maşallah ne güzel siyaset yapıyorsunuz. Hem çok da iyi anlıyorsunuz siyasetten!!! Köhnemiş ve çürümüş zihniyetleri ne kadar güzel savunuyorsunuz.Bravo size.Aslında siyasetci ve yorumcular sizi keşfetmekte geç kalmışlar değil mi??? !!!

3Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 10:38 am

hasan şahin

hasan şahin

SÜLEYMAN ABİ NEYİ SAVUNDUĞUNU İNAN ANLAYAMADIM NEYİ ELEŞTİRDİĞİNDE TAM NET OLARAK ANLAŞILMIYO YORUM YAPAMADIM BİRAZ DAHA AÇARSAN İYİ OLUR

4Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 8:58 pm

suleyman

suleyman

Sayın Akkaya,emrin olur.başka emir ve görüşleriniz olursa emrinize amadeyim.izninizle bundan sonra neyi nasıl yazacağıma karar vermeden önce size özel mesaj atıp izin isteyeceğim.izninizden sonra yayınlayacağım olur mu?başka bi emriniz var mı?lakin çocuklarımın rızkını temin ettiğim hakkıyla yerine getirdiğimi düşündüğüm,anamın ak sütü kadar helal bir şekilde her türlü sınavı kazanarak elde ettiğim mesleğimi bırakmak biraz zor olacak ama ne yapalım madem siz emrediyorsunuz bırakalım bari ne yapalım?
Noldu?gördüğün gibi beğenmedin yazı mı.lakin bende beğenmedim senin yazını.çünki;
Beklerdim ki,hocam o dediğin kanun ve yönetmelikleri o hükümet çıkarmadı sen yanlış biliyorsun işte doğrusu diye bir cevabi yazı yaz,belge getir.yok.sedece alakasız saçma sapan cümleler.köhnemiş zihniyet dediğin rahmetli menderesin canını feda ettiği zihniyetin devamıdır.(Hani rahmetli bir yılı aşkın hücrede kaldı işkence gördü o çok sevdiğin halkının kılı kıpırdamadı ya )elektiriğinin geldiği barajların,ulaşım yaptığın köprülerin,tünellerin zihniyetidir.ben savlıların islam dinine mensup olduğunu ama yaşamadığını,atalarının dinini yaşadığını kitap okumadığını,cahil olduklarını vs. bilirdim ama ahde vefa duygusundan bile yoksun olduklarını (nankör dersem alınırsınız şimdi)senden öğrendim.sağol varol.
Unutmadan söyliyeyim sitede bi fikirsiz var benim Akepe nin olsun,tayyip Erdoğanın olsun överek yorumladığım bazı uygulamalarını gülücükler kondurup güya yüzüme vuruyor.gördüğün gibi biz doğruya doğru eğriye eğri laflar ediyoruz.at gözlüğü takmıyoruz.selamlar.

5Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 9:07 pm

suleyman

suleyman

Özür dilerim Hasan,sana cevap vermeyi unutmuşum.önce şunu söyliyeyim akepe tarihte 2 kez üstüste seçim kazanan ilk parti değil o parti anaptır.sanırım hatırlıyamadın.konumuza dönelim,geçmişte ülkenin mali yapısı,bankalar,ekonomi,borsa kısaca,bürokratik yapısı o kadar eskiydi ki,en ufak bir tartışmada bile ülke milyarlarca lira kaybediyordu.insanlar eziliyor enflasyon alıp başını gidiyordu.bundan önceki hükümet işte bütün bu olumsuz yapıyı değiştirmek için,bi çeşit siyasi intihar sayılabilecek uygulamalara,imza attı ve bu günki sağlam bankalar,mali yapı ortaya çıktı.sonuçta imf den para alma devri bitti.işte bunun için geçmiş koolisyon hükümetine bi nebze olsun teşekkür ettim.ahde vefa ba bında.selamlar.

6Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Çarş. Mart 10, 2010 11:00 pm

akkaya

Vay Süleyman hocam, hürmetler.biraz kendinize gelmişsiniz bakıyorum da.Ben diyorum ki, siz eğitin, öğretin ancak siyasi davranmayın.Bazı cümlelerinizi size yakıştıramadım.Siz bizim gibi cahil ve cühela değilsiniz ki, okumuş, gün görmüş insanlarsınız.Galiba bu eğitimcilik işi size dar geliyor.Çok şeyleri eleştiriyorsunuz.Ama sadece eleştiri.Müslüman, biraz hoşgörülü biraz da çok yönlü olmalısınız.Ama şunu size hiç yakıştıramadım.Son cümlede yazdığınız at gözlüğü hiç te hoş olmadı.Gözümde gözlüğüm var ama, asla at gözlüğü değil.İşi çok fazla polemiğe dökmeye gerek yok.Biz sizin engin fikirlerinizden istifade edelim ama, siyasi yorumlarınız size kalsın.Gelin kasabamız ve halkı için nasıl faydalı olabiliriz onu tartışalım.Eleştiri yaparken de yıkıcı değil, yapıcı olalım.Selamlar....

7Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Perş. Mart 11, 2010 12:38 am

suleyman

suleyman

At gözlüğü deyiminin senin gözlüğünle ne alakası var Allahını seversen Sayın Akkaya.At gözlüğü ile bakmak demek olayları dar bakış açısıyla değerlendirmek demek.Hey Allahım yarabbim ya.hiç bi zaman aklımın ucundan geçmeyen duyguları sanki buraya yazıyormuşum gibi alınganlık gösterip olayları kendi dar düşüncelerinizle yorumlamıyormusunuz gerçekten inanamıyorum.dahası;siyasi görüşlerimi beğenmiyor olabilirsiniz normaldir ancak siyasi görüşleriniz size kalsın deme hakkınız yok.yoksa var mı?topluma örnek olmak gibi bir kaygım ise hiç yok.kendi inanç ve değer yargılarıma göre yaşar kim ne der diye düşünmem.onlar benim doğrularımdır.isteyen beğenir isteyen beğenmez.kimseye hesap verme gibi bir zorunluluğum yok.kasaba halkı için faydalı olmak gibi bir gayem de yok.(ben belediye başkanı yada muhtar değilim.vatandaş olarak görevimi yaparım biter o kadar.benim görevim seçim zamanı oy kullanmak,çöpümü çöp kutusuna atmak,komşularımı gerek koku ve gerekse gürültü ile rahatsız etmemek.bitti.aksini söyleyen saçmalar.)benim doğrularım,yazılarım düşüncelerim beni bağlar.onun için siz rahat olun ben olası eleştirileri göğüslemeye hazırım.ez cümle şunu diyorum sayın Akkaya:insanlar kendileri olsunlar.kimse kendini olduğundan farklı görmesin,göstermeye çalışmasın.neyse o.Hayret senin bu cümleyi bi yerlerden duymuş olman lazım nasıl olurda kaçırırsın.hangi cümle mi?canım var ya hani herkesin ağzında sakızdır ve şöyle başlar:ya olduğun gibi görün yada... diye devam eder.neyse.selamlar.
Not:Hoşgörü ile ilgili düşüncelerinde haklısın. lakin,hoşgörü yazılmaz,gösterilir.davranışlara bakacaksın,uygulamaya bakacaksın.hoşgörüye ihtiyacı olan sizin örnek aldığınız politikacıların başında da bulunan seyrek bıyıklı asabi şahsiyetin ta kendisi olmasın sakın?ne dersin?neyse bu notu sil istersen yada yokmuş gibi davran.kızyosunuz sonra olmuyo.konuşamıyoruz.alınıyor küsüyorsunuz.

8Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Perş. Mart 11, 2010 2:20 am

hasan şahin

hasan şahin

süleyman abi bence ahde vefa geçmiş hükümete gösterilmemeli bence ülkemizin en sıkıntılı günlerini yalattılar bize.bankaların sağlam mali politikaları olması veya ülkedeki mili yöndeki sağlamlık bana göre akp döneminde ortaya çıktı .onların eseri .madem geçmiş hükümetler imzalar attıda akp dönemine gelesiye kadar kaç kere ekonomi dengeleri bozuldu imf den para alma dönemi akp döneminde bitti bu imf de geçmiş hükümetlerin kazıkları bize bence geçmişte adam gibi bi siyasetçi çıkmamış .menderes özal ve erbakan hariç millet onlar zamanında biraz rahata kavuşmuşlar. ben varya abi hiç bi zaman bu bizi mahveden verdiğimiz emaneti güzelce korumayan bizi ezdiren gençliğimiizi yediren insanlara bırak ahde vefayı hakkımı helal bile etmiyorumaslada etmeyecem

9Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. C.tesi Mart 13, 2010 10:56 am

suleyman

suleyman

Şu anki sağlam mali yapının sana göre olanı bana göre olanı yokki sevgili Hasan.geçmişte et balık satmak dahil pijama bile diken devletçi ekonomi yapısı maalesef bizi çok kötü durumlara düşürdü.hapşırsan kriz oluyordu.mevcut kanuni düzenleme ve yükümlülükleri yasalaştıran bundan önceki koolisyon hükümetidir.bunun sana göresi bana göresi olmaz ki.dolayısı ile bu günki hükümet o düzenlemeleri uygulaya gelmiştir.öyle de yapmak zorundaydı zaten.başka da bir seçeneği yoktu.neyse ahde vefa gösterip göstermemek bir duygu meselesi sen istersen gösterme ama ben gösteririm.çünki o beğenmediğin kişiler (ki biri de hemşehrimizdir malum)silah zoruyla veya dayatmayla gelmediler.kaçırdığın bir nokta bu.ikincisi geçmişte düzen öyleydi.al gülüm ver gülüm.herkes torpille iş yaptırır.bir yerlere,işe girer,rant sağlar,çıkar elde eder karşılığında da oy verirdi.şimdilerde az da olsa bu uygulama devam etmektedir.zaten bütün kızgınlıkta bundan kaynaklanmaktadır.neyse uzatmak yersiz.bundan sonra asla geriye gidiş olmayacak ve gittikçe,zaman ilerledikçe o gavur dediğimiz insanların uyguladığı KUR'AN i sistemi bizde kendimize kendi yaşam şeklimize,devlet yapılanmamıza oturtacağız.başka yolu yok.selamlar.

10Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. C.tesi Mart 13, 2010 12:17 pm

hasan şahin

hasan şahin

bende diyorum ki madem şimdiki ekonomik sağlamlık geçmiş koalisyonların uygulamalarıdır onlar o zaman neden kendi uygulamalarında sürekli ülkeyi krize sürüklediler bunu anlayamadım abi yoksa eski koalisyonlar ekonomik kanunları hazırladılar şimdiki iktidarmı uygulamaya koydu diyosun.valla abi geçmiş hükümetlerin ekonomik sistemini gördük bence bu kanunlar akp nin kendi ekonomik kanunlarıdır. eğer geçmiş koalisyonlar hazırladı diyosan abi bi laf vardır kelin ilacı olsa başına sürerdi bence eğer yaptıkları kanunlarda bi kurtuluş yolu olsa idi zaten ülke krize sürüklenmezdi diyorum ben

11Yeni Bir Dönem. Empty Geri: Yeni Bir Dönem. Paz Mart 14, 2010 8:20 pm

suleyman

suleyman

Hasancığım,aynı cümleleri tekrar tekrar kurmak anlamsız.şimdiki akepe uygulamalarının nedenini çok merak ediyorsan kopenhag kriterlerine bak anlarsın.maalesef ki maalesef bizi onlar düzeltiyor.bu AB nin dayatması olmasa bir çok çürümüş yapı mümkün değil düzelmez.nerden mi biliyorum?kamu ihale yasasından.yıllardır AB bastırıyor biz diretiyor erteliyoruz.düzeltemedik gitti.düzeltmekten kastım ihalelerin KUR'ANİ bir çizgiye (emaneti ehline verin ilahi emri gereği)gelmesi.ve düşün bunu bize gavurlar dayatıyor.yoksa bizim belediyelere,müsteşarlara kalsa ohoooo işimiz var.çünki her bir ihale sağılacak meme.annesinin elleri arasından kayıp giden Dilara nın mahkeme sonucu ne oldu biliyor musun?hakim anneyi yarı yarıya suçlu buldu.sonra gittiler anneye babaya biraz para verip susturdular.yeni bir şirket kurup ihalelere girmeye devam ediyorlar.(güya eski şirketin ihalelere girmesi yasaklandı)kim bunlar.başkanın sınıf arkadaşları.ya işte böyle.sorsan biz müslüman onlar gavur.konuşunca böyle acı oluyor sevgili Hasan.biz keyfimizden kızgın değiliz.biz keyfimizden muhalif değiliz.yoksa bende göğsümü gere gere oy vermekten çekinmem.olaylara hakkaniyet açısından bakınca,farklı pencerelerden bakınca görüntüler de çok farklı oluyor inan.Abdullah Gül isminin bir numaralı koltukta oturuyor olması beni elbette mutlu ediyor gururumu okşuyor.emine hanımın başörtüsü gözlerimi nemlendiriyor.bunlar gerçek ancak diğer yandan yukarıda söylediklerim de beni utandırıyor.seni rahatsız etmiyor mu? selamlar.
Not:Söyldiklerine katılıyorum ama.. diye başlayan cümle kurcaksan hiç kurma baştan söyliyeyim...çünki artık orası öyle ama...haklısınız ama... dedikleriniz doğru ama...vs.cümlelerinden gına geldi.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]