netteki eviniz......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
netteki eviniz......

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

??? Size Bir Soru ???

+6
ibrahim gül
suleyman
teacher
reis
site yönetimi
davraz
10 posters

Sizce Savdaki Eğitim Sorununun Sebebi Aşağıdakilerden Hangisi Ya Da Hangileri Olabilir?

???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap6%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 6% [ 3 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap8%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 8% [ 4 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap14%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 14% [ 7 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap10%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 10% [ 5 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap8%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 8% [ 4 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap18%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 18% [ 9 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap16%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 16% [ 8 ]
???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_lcap2%???   Size   Bir   Soru   ??? Vote_rcap 2% [ 1 ]
Toplam Oylar : 49
Back

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1???   Size   Bir   Soru   ??? Empty ??? Size Bir Soru ??? Paz Ağus. 08, 2010 10:25 am

davraz

davraz

???   Size   Bir   Soru   ??? 46736004

Sav'da eğitim sorununun olduğu hepimizce malum.
Eğitim işiyle uğraşan kişiler olarak excelsa ve teacher kardeşlerimizle bu anketi hazırladık. Okuma oranımız bizim tahminlerimize göre kasabamızda 20-25 kişilik bir sınıftan 1 ila 5 kişi akademik olarak yükselebildiğine göre %5 le %15 arasında değişiyor. Kapasite olarak bu oranın %50lerin üzerine çıkabileceğini düşünüyoruz. Çünkü kasabamızda okumayıp kendi işini yapan öyle kişiler var ki okusalardı ve yine o işi yapsalardı bugünkü durumlarının on katı olurlardı.
Excelsa ve teacher kardeşlerimizle birlikte bu eğitim sorunlarının neler olabileceğini düşündük. Bazılarını birleştirdik ve 10 madde hazırladık. Bunlarda birini veya birkaçını seçebilirsiniz. Bu anketten çıkacak sonucun eğitimciler ve halkımız için faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu ankette bizim gözümüzden kaçan maddeler olduysa sizler de yorum olarak ekleyebilirsiniz.

2???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Paz Ağus. 08, 2010 11:04 am

site yönetimi

site yönetimi
yönetim
yönetim

çok güzel bir anket olmuş,teşekkür ederiz.. bu arada gerçekten insanlara faydalı olabilme adına ne yapılabilecek se..... sizler de madem eğitimcisiniz aydın inasnlarsınız.kasabamı za gerçekten böyle önderlik edecek genç hocalarımı za aydınlarımı za ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.bizler cahil insanlarız...siz değerli okumuş, öğretim görmüş ve eğitimle uğraşan eğitimci kardeşlerimiz olarak,kasabamız adına bu yaklaşım tarzınız gerçekten manidardır.demekki bir elin nesi var iki elin sesi var anlayışı işlemeye başlamış olup.biryerlerden başlamak netice vermeye başlamıştır.çok sağolasınız var olasınız....önümüz deki şu ramazan ayın da sav fm mi aktif hale getirmek suretiyle sizlere de söz vererek kasabamı za en iyi hizmet vermek adına iyi bir projenin altını çizmiş oldunuz.selamlarımızı sunarız

http://savkasabasi.org

3???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Paz Ağus. 08, 2010 11:12 am

reis

reis
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

iyi bir gelişme diye düşünüyorum..

4???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Paz Ağus. 08, 2010 12:03 pm

teacher

sayın site yönetimi : cahil insanlarız sözünüzü kesinlikle kabul edemeyiz..sizlerin ilim tahsil etme imkanı olmamıs da olsa ,sizler doğuştan hikmet sahibi, arif insanlarsınız ki doğru ve yanlışı ayırt edebiliyorsunuz... doğruya hakkaniyete taraf olarak cehalete boyun eğdiriyorsunuz...sagılarımızla...

5???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Paz Ağus. 08, 2010 8:52 pm

suleyman

suleyman
HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN
HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Anketi kendimce cevaplayıp oyladım.dayağın olmamasını bir kişi(şimdilik) okumanın önünde bir engel olarak görmüş.ilginç geldi.hazırlayıp sunanlara,emeği geçenlere teşekkürederim.umarım veriler işe yarar.

6???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Ptsi Ağus. 09, 2010 4:24 am

ibrahim gül

ibrahim gül

emeği geçen arkadaşlara teşekkürler güzel bir çalışma yapmışınız.

7???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Ptsi Ağus. 09, 2010 6:36 am

rafetsarı

rafetsarı
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

teşekkürler emeğinize sağlık. umarım devamınıda getirerek ilim ve bilgi adına sav kasabası eğitimine katkılar yapılabilir tekrar teşekkürler. temennimiz,bu tür çalışmaların devamının gelmesi, ve bazı eksik yapılanmaların önüne geçerek, yaptırımlar sayesinde daha ileriye gidebilme umuduyla. çalışma başlatan arkadaşlara selamlar....ve ayrıca hoş geldiniz sav kasabası net platformuna...

8???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Ptsi Ağus. 09, 2010 8:29 am

davraz

davraz

Yaptığımız bu anketin sonucunun katkısı şöyle olur: Eş dost kimi zaman bizi -layık olmasak da-ilim öğrenmiş bilgili insanlar görüp karşılaştığımız ortamlarda kendi çocuğunun ya da akrabasının eğitim durumuyla ilgili bazı sorunlar olduğunu ne yapılabileceğini soruyorlar. Biz de böyle durumlarda dilimizin döndüğünce kişilere bilgi vermeye çalışıyoruz. Onlara deriz ki: Sav'ın şöyle özel bir durumu var sitede yaptığımız bir ankette böyle bir sonuç çıktı sorunlarımız şunlarmış. Şunu şunu yaparsan faydalı olur deyebiliriz. Bu siteye giren insanlar da Sav olarak eğitim sorunumuzla ilgili bilgi sahibi olurlar ve kendi ailelerinde eğitimle ilgili neyi yanlış yaptıklarının farkına varırlar; gerekli önlemleri alırlar diye düşünüyorum.

9???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Çarş. Eyl. 22, 2010 6:18 am

rafetsarı

rafetsarı
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

savlu eğitim öğretim yapan arkadaşlar savdamısınız yoksa dışarıdamısınız bilmiyorum ama eğer savda iseniz veya sava geldiğiniz zaman,eğer biraz zaman ayırabilirseniz size eğitim hakkında etkili olabilcek bir öneri yapabilirim.çok değil 15 günde tamamlanır ve günde 1-saat gibi bir zamanla eğitimde çok mesafeler alınabilir ne dersiniz...
sadece öğrendiklerinizi verseniz ve dahada etkili olsun isterseniz ilgili eğitim hakkında yardımda alınabilir. önerim..

anne, baba okulu.....
ilk müşterinizde ben olayım.

10???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Çarş. Kas. 03, 2010 9:49 am

Misafir

Misafir

gençleri okumaya teşvik etmek lazım bence.. bunu da önce okuldaki öğretmenler daha sonra da aileler vermeli.. özelliklle kız çocukları okutulmalı diye düşünüyorum.. çünkü ne kadar sosyalleşilirse kasabamız açısından o kadar iyi.. ama kasabamızdaki bazı kesim okumanın 'dinin elden gitttiği' yönünde algılaması yüzünden maalesef hala olduğumuz yerde sayıyoruz..
çok yazık..

11???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Cuma Kas. 05, 2010 8:47 am

ibrahim gül

ibrahim gül

misafir şahış kasabanın hangi kesimi veya birey olarak kim çocukların okumasına karşı çıkmıştır.[okurlarsa din elden gider] diye.
sen sav-ı hala 50 - 60 -70 yıl önceki sav olarakmı görüyorsun böyle yapmayın yaşadığınız yere iyilik değil çok büyük kötülük yapıyorsunuz.
çocukların okuması için başka özendirici teşvik edici
şeyler bulmaya çalış.

12???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? C.tesi Kas. 06, 2010 8:43 am

excelsa

excelsa

malesef hala var abi , binde bir dahi olsa var. öğretmen arkadaşlarla şahit olduk. başarılı bi kız öğrenciyi okutması için babasına telkinde bulunulmasına rağmen okutmicam Kur'an kursuna yollicam cevabını verdi. tabi din elden gidiyor demedi.

13???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? C.tesi Kas. 06, 2010 11:22 am

akkaya

Bende katılmıyorum kasabamızdan çocukların okumasına karşı çıkıldığına.Artık o devirler gerilerde kaldı.Biz ilkokuldan mezun olduğumuz dönemlerde çocuklarını düz liseye gönderen çok nadirdi.çocuklarını okutmak isteyen ailelerde büyük ekseriyetle İHL gönderirdi.İlk kayıt olan 8 kişi ise mezun olan ancak 2 kişi olurdu.Ama şimdi Allaha şükürler olsun ortalama her yıl kasabamızdan 10 kişi üniversiteye kayıt yaptırıyor.Bu da kasabamızın okumuşluk düzeyi açısından nerelerden nerelere geldiğinin göstergesi değilmidir?

14???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? C.tesi Kas. 06, 2010 9:58 pm

rafetsarı

rafetsarı
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

konuya biraz açıklık getirmek istersek.. haksız taraf yok çünkü kısmi olarak, okutma`mak isteyen haklı,okutmak isteyende haklı. haksız taraf aslında bellidir ama tabiki görebilene..biraz daha açarsak..

tesettürle, öz inançlarıyla okula gitmek taaaaa yıllardan beri gerici,ileriyi göremeyen herşeyden geri kalmış gibi gösterilip.. objeler olarak lanse edilen bir durum haline getirilmiştir..

bunun karşıtı olarakta,bizde inanıyoruz ama ilerici olmak istiyoruz özgür olmak istiyoruz.. eksik etek giyerim,saçlarımı dağıtırım,flörtde ederim vs, vs, diye okula giden çocuk veya genç kesim var.. bu ikilem kesin olarak var..

ve dolayısıyla
bu durumda okula göndermem diyen aile büyüğü ```kısmi olarak``kendince haklı görünüyor sadece savda değil bu durumlar her yerde var.

bence haksız taraf, bu sistemin ``çarklarını``türk milletinin kafasına yerleştiren zihniyettir....

ve tamamen ahlak ve dini ölçü alan okullar kolejler var ama giderleri o kadar fazlaki her kesimi içine alması çok zor...

öyle umut ediyorumki, kısa zaman içinde eğitim sisteminde köklü değişiklikler olacak.. işte o zaman göndermem diyenler olmayacaktır..

En son rafetsarı tarafından Ptsi Kas. 08, 2010 4:07 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

15???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Paz Kas. 07, 2010 6:35 pm

S.kıymık

S.kıymık
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

excelsa demiş ki:malesef hala var abi , binde bir dahi olsa var. öğretmen arkadaşlarla şahit olduk. başarılı bi kız öğrenciyi okutması için babasına telkinde bulunulmasına rağmen okutmicam Kur'an kursuna yollicam cevabını verdi. tabi din elden gidiyor demedi.

Kuran Kursuna yollamakta bir okutma şekli değilmidir?
Hemde diğer bütün okumaları etkileyecek bir okutmadır.
Bence örneğiniz yanlış.

Bu arada Okumak istemeyenlere de bir hak tanımak lazım.
Ne demek mecburen eğitim?
Belli bir yıla kadar mecburi olması neyse de, fazlazı fazla.

16???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Ptsi Kas. 08, 2010 12:20 am

excelsa

excelsa

Galiba yanlış ifade ettim.
Ben de ilkokuldan sonra 1 yıl Kur'an Kursu eğittimi aldım. eğitim hayatımda, geçirdiğim en güzel yıl o yıldı. fakat Kurs bittikten sonra orta okul-lise -üniversiteye devam ettim. burada değinmek istediğim gerisinin gelmesi .sadece din eğitimiyle kalmasın ,okulunada devam etsin demek istedim. imamhatipler bunun için iyi bi imkan olabilir aslında.

17???   Size   Bir   Soru   ??? Empty Geri: ??? Size Bir Soru ??? Ptsi Kas. 08, 2010 4:25 am

rafetsarı

rafetsarı
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

bir zamanlar medreseler her iki eğitimide barındırıyordu fakat yıllar önce tamamen bir birinden koparıldı kur`an kursu ve şu anki eğitim öğretim diye
acaba ayrılmasaydı zararlı çıkan kim olurdu buna bakmak lazım ve ona göre haraket etmek lazım değilmidir...

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]