Çeşitli su fabrikalarında genel müdürlük pozisyonunda görev yapmış bir uzman,bir mühendisin suyun miktarı ile arz gelir gider dengesini göz ardı edeceğini sanmıyorum.kaldıki artık suyun kasaba halkına yetmediği gerçeği belgelenerek askeriyeye giden su kesilebilir.bu rahatlıkla yapılabilir ileriki günlerde.sonra şimdiye kadar benim bildiğim suyumuzun özellikle kış ayları boyunca gözümüzün önünden akıp gitmesi ve israf olmasının önlenememesindeki temel engel uzman değilim ama suyun sertlik oranının fazla olması ile ilgili idi.geçmiş belediye başkanlarımızdan Sayın Mustafa Ala da bu konuda girişimlerde bulunmuş ve yapılan tahlillerde suyumuzun sertlik oranının kriterlere uymadığını söylemişti.şimdi öyle bir sorun görünmüyor.bence güzel bir düşünce ve şu anki başkanın bu projeyi gerçekleştireceğini umut ediyor ve bekliyorum.en azından bir sonraki seçimlere kadar elle tutulur gözle görülür bir hale getirmesini bekliyorum.kasaba halkına iş,aş ve zenginlik katacağına ayrıca da çok büyük bir israfın önüne geçileceğini düşünüyorum.kasabadan uzakta olduğum için damlama su ile sulama yapma planlarının ne aşamada olduğunu bilmiyorum umarım o konuda da ilerlemeler vardır.kasabada ikamet edenler bilgi verirse sevinirim.
kısaca sav belediye başkanından bir seçmen olarak benim beklentilerim.lağım kanalının kapatılması ama illa kapatılması,suyun satılması,damlama suyla sulama kültürüne geçilmesi için ön ayak olunması gibi projeler yoksa eskiden olduğu gibi yolmuş,otobüsmüş,çevre düzenlemesiymiş bunlar küçük önemsiz ve zaten görevi,beleiyenin birincil görevi olan,olması gereken hizmetler.hatta kasabamızda yerelde olsa tarım alanları ile ilgili bir devrim yapılması.tarlalarımız çok küçük verimsiz ve ölçmedim ama gözlemlerime göre yarıdan fazlası atıl durumda.bir koooperatifle yüzdelik hisseler verilerek dev bir organizasyonla özellikle kasabanın yukarısındaki araziler birleştirilerek bilinçili,planlı bir meyve ağacı dikilerek,sulanarak ve üretilen mal yine bizim tüccarlarımız tarafından bizim kamyonlarımızla gerekirse ihraç da edilerek çoluk çocuğumuz,annelerimiz kardeşlerimiz ıspartada iğneyle kuyu kazar gibi satmaktan insanların ağız koklusunu çekmekten kurtulur tabi bu kasaba ve yöneticileri için biraz da ütopik bir düşünce ama yakın zamanda gerçekleşeceğini umuyorum.artık dünyada araziler atıl bırakılamayacak kadar değerli.kaldı ki davraz gibi bir dağın eteğinde suyun içinde bu kadar çok arazinin atıl durumda olması israfta aynı zamanda.neyse.şimdilik belediye ile ilgili diyeceklerim bunlardan ibaret.birde sayın başkanın kasabadaki esnafın yanına gidip bir çaylarını içmediğini duydum ki bu bence başkanın kişiliği ile ilgili bir durum yoksa niyetinin kesinlikle iyi olduğunu biliyorum.demokrasinin en güzel tarafıda budur.seçimle iş başına gelen kişilere ve makamlarına saygı duymak zorundasın.eleştirirsin,sevmezsin,beğenmezsin ayrı ama saygıda mecburiyet vardır.bu bağlamda sayın başkana başarılar diliyor,günahlarının ve sevaplarının semeresini bir dahaki seçimlerde alacağını düşünüyoruz.tabi asıl hesap hakkı öbür dünyada saklı kalmak koşulu ile.selamlar.