Beğendikleriz...ve tartışılanlar.. konusu başlığı altında.. DEMİŞTİMKİ...avşarbeyi kardeşim. acaba esas bölücüğü ve ayrışmayı sağlayanlar bu ve buna benzer kişiler olabilirmi adam kürtçe şarkı okudu diye çatal,kaşık fırlattılar ve türkiyeden ayrıldı. onlarda bu vatanı sevenlerden bazıları.. AVŞARBEYİ DEDİKİ...okumasın kardeşim kürtce şarkı.burası türkiye.ne alaka.hem bu vatan da yaşıyacaksın hem de bölücük yapacaksın .onunart niyeti belli be kardeşim.pişirip pişirip önümüze koymasan.bu ülkede lazlarda var onların şarkılarını onların türkülerini niye seviyoruz.bölücülük yokta ondan .lazlar senden benden daha milliyeci.onlarda etnik kimliği ayrı.sen şimdi şarkıların da türkülerin de .memleketin temel esaslarını sanatın da yorumlarsan ayrımcılık yaparsan ben sana kaşık çatal değil kurşun fırlatırım.hadi gitsin yaa biz bunları çok gördük.rafet kardeşim .şaşıryorum gerçekten.biz uyuz keçi ,biz uyuz insan değiliz.nereden geldiğimizi nereye gideceğimiz pek ala biliyoruz.kimin ne yaptığını ne yapmaya çalıştığının hem de daniskasını biliyoruz .rafet kardeşim bunlar bayatladı artık.
________ ________
SÜLEYMAN DEDİKİ...sayın rafet sarı,ben adamın apo denen köpeğe methiyeler düzdüğünü söylüyorum sen ne diyorsun.adam teröre destek veriyor bunu da açık açık söylüyor diyorum sen ne diyosun.adam yemek yediği kaba pisliyor diyorum sen ne diyorsun.ya anlamıyosun,ya anlamak istemiyorsun.daha ne diyeyim.sana bi şey diyeyim mi;senin böyle düşündüğünü ilk gördüğümde şaka yapıyor sandım.devam et lütfen ne diyeyim,daha ne diyebilirim ki? BENDE DEDİMKİ...ÖNCE AVŞARBEYİNE.., sayın avşarbeyi kardeşim. ahmet kaya sol görüşlü olduğu için sana bölücü gibi geliyor. bazıları şarkılarıyla,sözleriyle bağımsızlığı,veya aynı değerleri savunmuşuzdur.
ama nedense varılmak istenen yere gidememişlerdir. aslında bunun nedenide bellidir.
bölücülere gelince onlar hala en tepede duruyorlar zamanı gelince herkes öğrenecek..
madem burası türkiye, bütün dünyanın söylediği her şarkıyı,müziği, türküyü ve hatta kültürünü kabul edip dinleyelim.. fakat `kürtçe olursa dışlayalım..veya sol, veya milliyetçi,veya vs, vs.
bu ne yaman çelişki...ve ne kadar düşündürücü... malesef ` on parçaya bölünüp inandırılmış bir toplumuz VE SONRA SÜLEYMANA DEDİMKİ.... .
konu değiştirip durma kardeşim doğan kürt çocuklara para verilip, verilmediğinden bahsediyordun okuyup araştırdığın kaynakları iyi araştırmanı tavsiye ederim.
madem terör başı denilen apoyo metiyeler düzdüğünü söylüyorsun o zaman yukarıda hürriyet gazetesi videosunu aç gör ne anladığını bana söyle, ve sonra çanakkale şiirini iyice can kulağıyla dinle aslında ne demek istiyor.ve sen bunlardan ne çıkarıyorsun
TAM BUNLARI TARTIŞİRKEN..yaklaşık 7-gün sonra ak partinin gündeminde olmayan bir toplantıya yani süpriz bir toplantıya girerek konuyla alakalı beni desteklercesine bir karar çıkması beni gerçekten duygulandırdı. şimdi bende haklı olarak diyorumki,gerekli gördüğünüz açıklamayı lütfen yapın...saygılar selamlar..
ve bu şarkıyıda yüksek bir sesle dinleyin. bu bir tavsiye....