kasabamız belediye başkanı sayın mustafa şahin,mahalli idareler gazetesinin özel sayına verdiği demeçte kasabamız için hizmete adım attıklarını pilanladıkları işleri başlattıklarını ifade etti,kendilerine başarılar dileriz.haberin devamı aşağıdadır...
Mustafa Şahin |
Isparta belediyesinin arıtma tesisinin tam kapasite çalıştırılmaması nedeniyle, biz de sıkıntı çekiyoruz. Açık kanallardan yayılan koku herkesi rahatsız ediyor.
Suyumuzla ilgili bir sorunumuz yok. Kanalizasyonla ilgili proje yapıldı ve ödenek istendi. Bütün kasabanın kanalizasyon hattını yeniden yapacağız. Bu projenin yaklaşık maliyeti 5.5 milyon lira. Devamında arıtma tesisi için proje hazırladık. 10 bin kişilik olan biyolojik arıtma tesisini 15 bine çıkardık.
Eğitimde halkımıza destek veriyoruz. Bu yıl farklı bir destek sunduk ve sınava giren öğrencileri toplu olarak sınava götürüp tek tek okullarına bıraktık. Öğrencilerimiz için özel sefer düzenledik. Her öğrenciye sınavda kullanacakları malzemeleri bir paket halinde hediye ettik. Teşvik için dereceye girenlere de ödül veriyoruz.
Doğduğu kasabaya hizmet verebilmek için belediye başkanlığına talip olan ve kasabası için büyük hayaller kuran Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, sulama göletine ilişkin ön çalışmayı yaptırıp, DSİ’nin zemin etüdüne başlamasını sağladı. Satışa çıkarılan su fabrikasını almak için de girişimlerde bulunan Şahin, farklı icraatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
En büyük hayalinin sulama göletini Sav’a kazandırmak olduğunu belirten Şahin,
“Birinci projem işte bu sulama göletinin yapılmasıdır. Devlet Su İşleri’ne başvuruda bulundum. Hatta kendim bir ön çalışma da yaptırdım. Şimdi DSİ, zemin etüdü hazırlıyor. Zemin etütü istediğimiz gibi çıkarsa su konusunda problemimiz olmayacak.
1 milyon metreküplük bir sulama göleti düşünülüyor. Bunun bir sonraki aşaması kapalı sulama sisteminin kurulması olacak. Bu ikinci projemdir. Kapalı sulama sisteminin kurulabilmesi için sulama göletinin bitmesi gerekiyor” dedi.
Ovalık bölge olan Sav’da sondajla su elde edildiğini ve elektrik maliyetinin yükseldiğini aynı zamanda yer altı sularındaki seviyenin de düştüğünü belirten Şahin,
Sulama göletinin çalışmalarının 2010’da başlayabileceğini vurguladı.
Su fabrikası
Projelerinden birisinin de su fabrikası açmak olduğunu belirten Şahin, meşrubat üretimi yapan fabrikanın satılığa çıkarıldığını, 1200 şişe kapasiteye sahip fabrikayı alarak damacana su dolum tesisine dönüştürmek istediklerini söyledi. 33 bin 500 metrekarelik alana sahip fabrikayı alabilmek için İller Bankası’na kredi talebinde bulunduklarını belirten Şahin, “İller Bankası, doğrudan yer alımına kredi vermiyor, projelendirirsek kredi olanaklarını kullandırabilecek. Biz bunun için hem yer alım hem de su fabrikası olarak müracaatta bulunduk. Müracatımızın sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.
3 bin 395 nüfuslu Sav’da ailelerin çocuklarını okutabilmek için kayıtlarını Isparta’ya aldırdığını gerçekte nüfusun 4 bin civarında olduğunu belirten Şahin, şu bilgileri verdi:
Sel ve taşkın koruma çalışması
Şu an çay duvarlarının yapımı devam ediyor. Taşkın koruma projesi hazırlandı. Bunun devamı olarak ikinci etabı yapılmaya başlandı. Zemini betonlanarak çayın temiz akması sağlanacak. Böylece, sel ve taşkınlardan da korunma mümkün olacak ve vatandaşın mağduriyeti önlenecek.
Arıtma tesisi çalıştırılmıyor
Isparta Belediyesi’nin arıtma sistemi var. Bu sistem bizim sınırlarımız içerisinden de geçiyor. Ancak bu tesis çalışmıyor ve dolayısıyla çevreye çok zarar veriyor. Hem koku yayıyor hem de vatandaş kanaldan geçen arıtılmamış suyu tarlalarda kullanıyor. Bu da sağlık açısından büyük bir risk oluşturuyor. Sayın Valimizin uyarılarına rağmen kirli suyun tarla sulamasında kullanılması önlenemiyor. Çünkü insanlar gece sulama yapıyor ve görülmüyor. Bölgemizde çevreye çok büyük zararı var her yer sinek kaynıyor. O çevrede oturanlar da kokudan çok rahatsız oluyorlar. Bununla ilgili geçmişte Çevre İl Müdürlüğü ile yazışmalar çok oldu. Biz de bu yazışmaları yaptık ama bu yıl sorunun kesinlikle çözüleceğini söylediler. Arıtmanın tam kapasite çalışacağını bildirdiler. Arıtma tesisi çalışsa bile o kanal açık geçiyor ve bize rahatsızlık veriyor. Bizim kasabamızın en büyük sorunu budur.
Belediyenin borcu az
Belediyemizin borcu yok denecek kadar az. Borcu bulunmayan nadir belediyelerden biriyiz. Soğuk hava deposunun geliri henüz bize yansımadı. Satın alma dönemindeki borçlanma peşin satış yapıldığı için 2 yıl daha şu andaki müşteride kalacak. Mülkiyeti daha sonra bize geçecek ve ancak o zaman gelir sağlayacağız. 25 porsenelle hizmet veriyoruz. Ancak birkaç tane daha belediyemize personel alınabilir. Personelimizin maaşında geçmişte farklılıklar varmış. Göreve gelince çalışma durumlarına göre ücretlendirme yaptım.
Araç parkı yenilenmeli
Araç parkındaki itfaiye aracımız çok eski olduğu için yenilenmesi gerekiyor. Çöp kamyonumuz küçük olduğu için günde 2 sefer yapmak zorunda kalıyoruz ki, bu da maliyetleri artırıyor. O yüzden çöp aracına ayrıca bir damperli kamyona ihtiyacımız var.
Tapular verilecek
İmar planını yenilemek üzere İller Bankası’na başvuru yaptık. Daha önce imar planı yapılmış ancak güncellenmediği için iptal edilmiş. Biz de yeniden başvuru yaptık. Göreve geldiğimizde aşağı yukarı 35 tane kaçak yapı vardı. Bölgede, imar planını genişlettik. Şimdi ilk defa kasabamızda 18. madde uygulaması yapılacak. 18. madde uygulama çalışması iki ayda bitirilecek. Muhtemelen 2010’da 20 hektarlık genişletilen alanda evleri bulunanlar tapularını alacaklar. Biz de belediye olarak yollarımızı parklarımızı yapacağız. Bu da böylece bir ilk olacak.
Kanalizasyon yenilenecek
Suyumuzla ilgili bir sorunumuz yok. Kanalizasyonla ilgili proje yapıldı ve ödenek istendi. Bütün kasabanın kanalizasyon hattını yeniden yapacağız. Bu projenin yaklaşık maliyeti 5.5 milyon lira. Devamında arıtma tesisi için proje hazırladık. 10 bin kişilik olan biyolojik arıtma tesisini 15 bine çıkardık.
Özel üniversite kuruluyor
Sav kasabası içinde özel üniversite kurulması planlanıyor. Vakıf, özel üniversite konusunda ön çalışma gerçekleştirdi. Bize verilen bilgiye göre, önümüzdeki yıl inşaata başlanacak. Kurulacak üniversite de Sav kasabasına bağlı kalacağı için içme suyunu ve kanalizasyonu halletmek zorundayım.
5 çocuk parkı yapılacak
Beldemizde 5 tane çocuk parkı yapacağız. Malzeme alacağımız firmayı belirledik. Yapılacak çocuk parklarından üçünün yeri belirlendi. 2 park için de arayışımız sürüyor. Yıl sonuna kadar parkları hizmete açarak çocuklarımızı sevindirmek istiyoruz.
Ulaşım rahat
Yollarımız iyi. Ulaşım sorunumuz yok. Kasabamızda yeteri kadar otobüsümüz var. Hem Isparta’ya yakınız hem de seferlerimiz düzenli.
Çöpler 2 seferde toplanabiliyor
Beldemizin temizliğini hergün yapıyoruz ancak çöp kamyonunun küçük olmasından dolayı çöpleri 2 seferde alıyor oluşumuz maliyetlerimizi artırıyor. Çünkü mahallelerimiz büyük. Büyük çöp arabası alarak tek seferde bütün çöpleri toplamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza, çöplerini koymaları için pazarlarda ya da Kurban bayramlarında poşet dağıtıyoruz. Bu uygulama ile hem atık maddeleri daha kolay alıyoruz hem de çöplerin çevreye yayılmalarını önleyerek daha temiz bir kasaba görünümü elde ediyoruz.
Öğrencilere büyük destek
Eğitimde halkımıza destek veriyoruz. Bu yıl farklı bir destek sunduk ve sınava giren öğrencileri toplu olarak sınava götürüp tek tek okullarına bıraktık. Öğrencilerimiz için özel sefer düzenledik. Her öğrenciye sınavda kullanacakları malzemeleri bir paket halinde hediye ettik. Teşvik için dereceye girenlere de ödül veriyoruz. Zor durumda olan öğrencilerimize hayırsever vatandaşlarımızın katkı yapmalarını sağlıyoruz. İlk defa yaptığımız bir başka çalışma daha var. O da sosyal yapıyı belirlemek ve buna göre yardımda bulunmak. Beldemizde bir anket düzenledik. Çünkü kimin ne durumda olduğu net olarak bilmiyorduk. 4 ay boyunca iki bayan anketör beldemizdeki insanlarla görüştü, gerekli bilgileri aldı. Hangi ailenin kaç tane çocuğunun dışarıda okuduğunu, yaşadıkları zorlukları öğrendik. Veriler doğrultusunda bir liste oluşturduk. Şimdi bu listede yeralan vatandaşlarımız için gereken yardımları yapacağız.
Sünnet şöleni yapacağız
Bizim yağmur yemeklerimiz vardı ama bu yıl genel çerçeveden çıkardık. Çünkü genel çerçevede olduğu zaman kasaba dışından çok talep geliyordu. Yağmur yemekleri etkinliğini sünnet şölenine dönüştürme kararı aldık. Yaptığımız işin insanlara faydasının olmasını istedik. Şimdi 2010 yılının haziran ayında sünnet şöleninin ilkini gerçekleştireceğiz.
Kasaba muhafazakar
Bizim beldemiz, yakın çevreye göre muhafazakardır. Bu özelliğimiz bütün sosyal yaşantımıza yansıyor. Ama Isparta’ya yakın olduğumuz için merkezden de etkileniyor. Bazı değerlerimiz vardır. Örneğin, kahvehanelerimizde oyun oynanmaz, düğünlerimizde çalgı yoktur.
Yeni trafolar
Kasabamızda elektrikle ilgili şikayetler had safhaya ulaşmıştı. Sık sık trafolar patlıyor ve elektrikler kesiliyordu. Trafoların yenilenmesini sağladık. Ayrıca elektrik hatları da yeraltına alınacak.
Siyasilerden destek bekliyoruz
Doğrusunu söylemek gerekirse siyasilerimizin çalışmalarını olumlu bulmuyorum. İktidar partisinden belediye başkanıyım. Üç tane vekilim var ama yeterli bir desteği göremedim. İnşallah bundan sonra görürüz. Vekillerimizin hepsinin beldelere gelerek projelerimizi, sorunlarımızı yerinde görmelerini isterim. Toplantılar yapılıyor ama toplantılarda sorunlara çözüm bulunamıyor. Herkese zaman ayırmalılar. Doğru yatırımlara, doğru projelere onay vermeleri için vekillerin belediye başkanlarıyla birebir yaptığı işleri, yapmak istediklerini, acil sorunlarını kendilerinden dinlemeleri gerekiyor.
Önce birlik ve beraberlik
Öncelikle halkımızın birlik ve beraberliğini korumasını istiyoruz. Özellikle seçim dönemlerinde büyük bir ayrışma yaşanıyor. Ayrışmayı önlemek için huzuru sağlamalıyız. Birlik ve beraberlik sağlandığı zaman başarılamayacak iş yoktur. Her vatandaşa aynı uzaklıktayım. Mümkün olduğu kadar her vatandaşın sorunuyla ilgilenmeye, yardımcı olmaya çalışıyorum. Daha yeni başkanım. Halkımızın biraz sabretmesi gerekiyor.
Savspor’a yeni saha
Sav Spor, Sav Belediyespor olarak değişti. Süper Amatör Küme’de sadece Sav Belediyespor var. Yeni bir hoca ile anlaştık. 8 tane futbolcu aldık. Önümüzdeki yıllarda altyapıdan futbolcu yetiştirmek için çim futbol sahasını hizmete sokacağız. Mevcut yerimizi genişleterek futbol sahası yapmayı planlıyoruz.
Meclis üyelerine teşekkür
Meclis üyelerimiz bize çok ciddi katkı sunuyorlar. Hatta muhalefet üyeleri bile destek veriyorlar. Şimdiye kadar bütün kararları oy birliği ile aldık. Muhalefet, yapıcı davranıyor. Çünkü, kararların hepsi beldemizin iyiliği içindi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimiz, insanların dilek ve şikayetlerini sabırla dinliyorlar.
Mustafa Şahin kimdir?
1971 yılında Sav’da doğdu. İlkokulu Sav kasabasında bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi Rize’de tamamladı. 1995 yılında Erzurum ****** Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Su fabrikalarında 10 yıl genel müdürlük yaptı. 2009 seçimlerinde belediye başkanı seçildi.
kaynak:bizim mahalli idareler gazetesi gaziantep ve ısparta özel sayısı www.bizim-mig.com.tr