netteki eviniz......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
netteki eviniz......

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ?

2 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? Empty DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? Cuma Haz. 26, 2009 12:54 pm

Itri

Itri
HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Tarafli olmadigimizi, dogru gordugumuz herseyi kim yaparsa yapsin destekledigimizi gosterecek bir olay, bu YORUM:

Anayasamizda gecici olan ve ne hikmetse asla gecmeyen 15. madde icin adimlar atilacak. "Nedir bu madde?": 12 eylul darbesini yapanlarin yargilanamayacagini soyleyen, kanun degil, anayasa maddesi. Ve bu ******'in girisimleriyle basliyor. Olaylari hatirlayalim:

Ortaya cikan "irtica plani" uzerine tartismalar devam ederken ****** birden "Anayasanin gecici 15. maddesinin kaldirilmasini teklif ediverdi. Bunun uzerine gelismeleri degerlendiren Basbakan bunu "sulu saka" olarak ciddiyyeti olmadigini ifade etti. Darbelere direniyor goruntusu veren Basbakan bunu dememeliydi aslinda. Ama iste agizdan cikan laf bir daha geriye donmuyorduki. Ama sayin ****** tam bir siyasi firsatcilik ornegi gostererek hemen kurmaylarini AK partiye gonderdi. Deyim yerindeyse "darbeyle savasmada samimisin,degilmisin?" ikilemine getirdi ve Basbakani zorladi. Simdi Basbakanin onunde bir secenek kaldigini dusunuyorum: "O da bu gecici maddenin kalkmasina onay verip darbecilerin yargilanmalarini saglamak." Dogrusuda bu olur. Yoksa Basbakan herhangi bir gerekce ile geri cevirse "Darbecilere direnme" goruntusunun inandiriciligi kalmaz. Bu arada MHP nin de bu teklife sicak baktigi gelen haberler arasinda. Bekleyelim bakalim gelismeler nereye dogru gidecek.

Tam burada buyuk sair-ozan Abdurrahim Karakoc'u dinlemenin vaktidir:
KIYAS
Beni dinle ey KADI:
Bozuldu isin tadi.
Zulumse eger adi;
KENAN yapsa da ayni,
YUNAN yapsa da ayni....... Ne kadar guzel degilmi? Devam edelim:

Soylenecek soz varsa,
Soylesende yuz varsa,
Hakk ka tecavuz varsa;
Nokta yapsa da ayni,
YEKTA yapsa da ayni.

Bu gemi boyle gitmez,
Giderse zulum bitmez,
Kim ornektir farketmez;
Hasmim olsa da ayni,
Nefsim olsa da ayni.

Bu gelismelerin haberi bile darbecilerin keyfini kacirdi. Bugunki (26-06-2009) Hurriyet'te "Eger bu yasa cikarsa kendimi yargiya birakmam, intihar ederim" demis. Anayasayi ve kanunlari zamaninda rafa kaldiran ve yeni anayasada da kendileri icin"yargilanamaz" ifadesi koyan kimseler tabiki yargidan rahatsiz olacak. O nu "nu resimler" de kurtaramayacak. ******'in onerisi ile bir kovana comak sokulmus oldu.

Onun icin Bravo ****** diyorum. Dogru hareketlerinde hep destekleyecegiz. Ben bir "sag secmen" olarak size tuhaf gelebilir,tartismasini da sonra yapariz, bu tip konulari solcularin cozecegine inaniyorum. Onlar bir cok konuda bizden daha cesaretliler. Bakin bu yargilamayi sagladiklari gibi -istemem ama- eger iktidar olsalar idi "basortusu" proplemini de bunlar cozerlerdi. Basbakan da "konsesus" deyimi ile esas CHP yi beklemektedir. Onun icin bazen darbelere destek verse de bu "12 eylul" konusunda dugmeye basmis ve Turkiye'nin demokratiklesmesinde onemli bir katkisi olmustur bana gore.

Onun icin bir kez daha tebrik ederken TESEKKURLERIMI SUNUYORUM SAYIN ******'A.

2DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? Empty Geri: DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? C.tesi Haz. 27, 2009 2:55 am

site yönetimi

site yönetimi
yönetim
yönetim

sayın ıtri birde olaya bu pencereden baksak....
AK Parti'ye tuzak, CHP'ye kan iğnesi...
Türkiye'yi 12 Eylül'e getiren şartları öne sürerek 12 Eylül askeri darbesinin haklılığını savunanlara söylenecek tek güzel sözü 12 Eylül ile devrilen hükümetin başkanı Süleyman Demirel söylemiştir:
"11 Eylül günü akan kan 12 Eylül günü nasıl birdenbire duruverdi..."
Çünkü ülkenin hemen hemen her tarafında sıkıyönetim vardı 11 Eylül günü.
12 Eylül'de "beşibiryerde" yönetime el koydu, tanklar sokaklara çıktı, silahlar millete çevrildi ve bütün çatışmalar birdenbire kesildi.
Tıpkı 28 Şubat'tan sonra "irtica"nın aniden yok olması gibi...
Sıkıyönetim neden ülkedeki kardeş kavgasını, akan kanı durduramadı ya da durdurmadı...
Hatta sıkıyönetimin darbenin şartlarının oluşması için üzerine düşeni yaptığını da söyleyebiliriz.
Hatta sıkıyönetim, askeri darbenin ilk şartlarından biridir.
Eğer bir yerde sıkıyönetim ilan ediliyorsa bilin ki arkasında askeri darbe gelir!
Bugünkü birçok sorunumuzun temelinde 12 Eylül darbesi vardır.
12 Eylül'ün iyileştirdiklerinden çok yakıp yıktığı vakidir.
Bugünkü en büyük sorunumuz olan Kürt sorunu, PKK terörü 12 Eylül'ün eseridir.
Kürtçe'nin konuşulmasını yasaklayan Kenan Evren'dir!
Bütün bunlara rağmen, üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen 12 Eylülcüler'i yargılamaya kalkmak AK Parti hükümetine kurulmuş bir tuzaktan başka bir şey değildir.
Evet, bugün Kenan Evren intihar etse, intihar ettiği günü bayram kabul edecek çok insan bulunabilir bu ülkede.
Ama o zaman durum öyle değildi. Kenan Evren bir halk kahramanıydı!
Kardeş kanını durdurmuştu!
Rahmetli büyükannem o zaman doğan torununa "Kenan" adını koymuştu.
Şimdi... Cumhuriyet Halk Partisi'nin Anayasa'dan 12 Eylül darbecilerinin yargılanamayacağına dair maddeyi kaldırıp Evren ve adamlarına yargı yolunu açma teklifi AK Parti'ye kurulan çok büyük bir tuzaktır.
Bunun AK Parti yönetimince görülmesi gerek.
AK Parti geçmişe takılıp kalmak yerine geleceğe odaklanmalıdır.
Bugün gelinen noktada 12 Eylülcüler'i yargılamak AK Parti'den beklenebilecek en son şeydir.
CHP, AK Parti'yi aslında değişmesi çok da gerekmeyen bir maddeyi işaret ederek, Türkiye'nin geleceği için, büyük Türkiye için, milletler dengesi içinde yerini alacak büyük Türkiye için gerekli anayasal değişiklikleri yapmasına destek vermiyor da, aradan 30 yıl geçmiş bir işin yargılanması için destek veriyor!
Diyelim ki 12 Eylül yargılandı. Bu Türkiye'ye, AK Parti hükümetine ne kazandıracak?
Kenan Evren'e ve arkadaşlarına ömürlerinin son demleri zindan edildi diyelim, ne olacak, bu bize ne kazandıracak?
12 Eylül Anayasası'nda değiştirilecek en son madde 15. maddedir. Bunun dışındaki her maddenin bu maddeye göre değişme önceliği vardır.
Türkiye'nin önceliği Anayasa ve yasalarında yeni Kenan Evrenler, yeni İsmail Hakkı Karadayılar, yeni Çevik Birler çıkmasını önleyecek düzenlemelerdir.
Geçmiş geçmiştir, gelecek ise bizimdir.
Geçmişi değiştiremeyiz ama geleceğimizi kurmak büyük oranda bizim elimizdedir. Güzel bir geleceği öngörmek geçmiş ile hesaplaşmaktan daha önemlidir.
Bizce 12 Eylülcüler'le hesaplaşma işi CHP iktidarına bırakılmalıdır! CHP ne zaman iktidara gelirse kendisi yapsın bu kan iğnesini kendisine.
Durum buradan bakıldığında AK Parti'ye büyük tuzak, CHP'ye ise kan iğnesi vurmak anlamına geliyor...
nuh gönültaş....

http://savkasabasi.org

3DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? Empty Geri: DARBECILERIN SONU MU GELIYOR ? C.tesi Haz. 27, 2009 12:20 pm

Itri

Itri

Sayin yonetici, alem adamsin. Beni istemeyerek kandirdin. Butun yaziyi "senin fikrin" diye okudum, en altta Nuh Gonultas adini okudum. Karismam ama bu tip alintilarda isim yazinin basina konsa iyi olur, ben genelde oyle yaparim.

Sayin Nuh Gonultas ile boy olcusemem ama su kadarini soyleyeyim: KATILMIYORUM. Cunki su an basbakanin yaptigi da Ergenekon la yapmak istedigi de budur: Darbe tesebbuslerini yargiya teslim edip o yolu tamamen kapatmak. Darbe heveslileri yargiyi dusunup yutkunacaktir. Yoksa butun bu gurultuler sonu olmayacak bir ugras icinmi? O kadar ugrasilacak ve sonra isin icinden bir sey cikmayacakmi?

Bu ortamda "Ak partiye tuzak kuruyorlar" deyipte geri adim atildiginda o zaman ******'a mukemmel bir firsat cikmayacakmi? "Ey halkim, Basbakanin darbe karsinda gibi gorundugune, sert davranislarina kanmayin, oyle bir niyeti yok" demiyecekmi? Ve de bu dogru olamayacakmi? Bu darbecilerin ettigi yaninda kalarak "gecen gecmis, gecmisi kurcalamanin kime ne faydasi var"dedigimiz zaman 27 Mayis gecer, 71 Muhtirasi gelir, 12 eylul, 28 subat, Ayisigi, Sarikiz ve Ak parti ve guleni bitirecek "irtica plani" gelir. Nasil olsa hesap sorulmuyor, degilmi ?

Bu bir firsattir. CHP her zaman "evet" demez. Evet demeyince de bizim sag kesim hic bir zaman darbecileri yargilayamaz. Yargilansinlar ki bir daha hic kimse kendini meclisin ve anayasanin uzerinde "ali kiran, bas kesen"olarak gormesin.

Bilmem anlatabildim mi???

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]