netteki eviniz......
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
netteki eviniz......

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Liberal...!!!

3 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Liberal...!!! Empty Liberal...!!! Salı Mayıs 26, 2009 6:42 pm

suleyman

suleyman
HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Nazım ekren,eski ekonomiden sorumlu devlet bakanı ve başbakan yardımcısı devlet bakanı nazım ekren akepe nin ekonomi politakalarının fikir babası bi çeşit beynidir.akepenin ekonomik bakışı liberaldir.liberalizmin islam motifleriyle süslenmiş uygulama biçimi benim de benimsediğim ve en azından şimdilik doğru bulduğum en iyi ekonomik uygulama biçimidir.ama bu kadar liberalizm de fazla ama.neyse şimdilerde sınırlarımızdaki suriye sınırlarındaki mayınların israille bağlantısı olan bir firmaya verilmesine kamuoyunun aşırı tepki göstermesi üzerine başbakan paranın dini imanı milliyeti olmaz diye cevap vermiş yetmemiş bu bir çeşit faşistliktir demiş.iyi de güzel kardeşim daha dün sen değilmiydin davosta bu israile tepki gösteren israile karşı çıkmak faşistlikse en büyük faşist sen olmuyomusun.sonra hep derimde kızarlar bu millet balık beyinlidir diye.daha dün sokaklara dökülüp gazze katliamını kınayanlar bakıyorum bugün gıklarını çıkarmıyorlar.aferin size.bravo.ama durun bir dakika el hak yeni şafak ın ve vakit denen lağım farelerinin az da olsa tepki vermesi sevindirici.selamlar.
Not:sınırları bir devletin nausudur anlayışı elbetteki çok doğru ve düzgün bir laf gel gelelim biz daha oralara bile gelemedik.israilin sınırlarımızı 44 yıllığına kiralamasını doğru buluyoruz.pardon ben değil birileri doğru buluyor.

2Liberal...!!! Empty Geri: Liberal...!!! Perş. Mayıs 28, 2009 9:19 am

avsarbeyi

avsarbeyi
AKTİF ÜYELERİMİZDEN
AKTİF ÜYELERİMİZDEN

değerli kardeşim her taşın altın dan israil çıkar,bu nasıl iştir.. sanki dünyada kimse kalmamışda yahudiler kalmış.bu nasıl memleket yönetmektir,faşizt maşizt yani, şimde bende allahca kızdım başbakanın ifadesine.. önceki uygulamaları faşiztlikle suçladı.yuh ya diyesim geliyorda. diyemiyorum işte belki bildikleri vardır diye.ama yakından takip etmiyor değilim.

http://www.avsaroglu.org

3Liberal...!!! Empty Geri: Liberal...!!! Perş. Mayıs 28, 2009 7:07 pm

suleyman

suleyman

Muhalefet,bırakın muhalefeti kendini,partisini yıllardır savunan kişi(fikir babası) ve gazeteler bile isyan etti.az değil bir çok saçmalık(bana göre) var çünki.
1-Mayın temizleme ile tarım ayrı konular neden aynı anda ikisi birden yapılıyor?
2-Hazırlanan taslakta ihale görünmüyor(yapılması öngörülmüyor ve planlanmıyor)neden?gider 2,3 firmaya ihale şartlarını verirsin bu firmalar teklif verir israil firması kazanır eyvallah ancak böyle bir durum yok.direk şu paraya(toprak kiralama karşılığı)şu firma mayınları kaldıracak evet deyin dayatması var.
3-Sayın başbakan olanca gücüyle yasanın çıkmasını istiyor.neden acaba?
4-yeteri kadar midenizin bulandığını biliyor ve bitiriyorum;burası alelade bir tarım toprağı değil organik tarım için elverişli(60 yıldır el değmemiş)200 m ila 800 m genişliğinde ve kilometrelerce uzunlukta bir arazi bırakın bu kadar büyük bir arazi olmasını sınır kardeşim burası sınır.bitmedi yıllardır en büyük düşmanlıklar bu sınırdan gelmiş(kaçakçılık,eroin,terörist vs.)
Tamam tamam bitiriyorum ama demeden geçmek istemiyorum.git fikir babanın bir elini öp bir hayır duasını al ve sor:hocam de yıllardır siyonizm siyonizm derdin,siyonizm türkiye topraklarını ele geçirmek istiyor derdin bak şimdi en büyük destekçisi benim.ne diyosun?cevabı inanın bende merak ediyorum.
Son dipnot:hani dilimizde bir laf vardır o kadarcık kusur kadı kızında bile bulunur diye.tamam siz bu arkadaşları seviyorsunuz,destekliyorsunuz anladık ama bu kadar da olmaz diye düşünüyorum.bu yapılanların binde birini bir başkası yapsa başta vakit olmak üzere,yenişafak ve zaman olanca gücüyle acımasızca saldırırdı.şimdi bakıyorumda tık yok tık.selamlar.uzatmayalım yine.

4Liberal...!!! Empty Geri: Liberal...!!! Ptsi Haz. 01, 2009 12:02 pm

Itri

Itri

Ozur dilerim, yazara karismak istemem. Ama yazinin basligiyla icerigi arasinda bir baglam kuramadim. Ha ucundan kiyisindan var ama direkt degil. Liberal ekonomi ile mayin temizliginin ne alakasi var?
Gelelim tartismaya:
Elestirmek dunyanin en kolay meslegi, kucumsemiyorum. Cunki bizimde yaptigimiz ayni. Ama tam nasil oldugunu kavrayamadim sa da "tepe"de ruzgarlarin nasil estigi belli degil. Kendimizi aldatmayalim, bizim bildigimiz Erdogan bunlari yapacak adam degil. Hicbir vatansever yapamaz. Ama kimse istemese bile "devlet politikasi" olarak yapmak zorunda oldugun, kim gelirse gelsin degismeyecek bazi seyler var. Turban gibi mesela. Butun sag partilerin hedefidir ama kimse bir sey yapamaz. Nasil oldugunu anlatabilecek kulturel kapasitem yok.
Ama bir ararlar Turkiye gundeminde "kirmizi kitapcik" denen bir sey vardi, hatirlatirim.

5Liberal...!!! Empty Geri: Liberal...!!! Salı Haz. 02, 2009 1:16 am

suleyman

suleyman

Liberal ekonomi ile mayının ilgisi nasıl olmaz?günlerdir çıkan yaygara da zaten liberal politikaların bir çeşit uygulama biçimi olan yap işlet devret modeli yüzünden çıkmıyor mu?nasıl ilgisiz olur?
cem uzan dahil israile,askere,muhalefete kasımpaşalı tavrıyla kabadayıca politika uygulayan,halka dilenci muamelesi yapıp ulufe dağıtan,ama asıl parayı(ihalelerle)yandaşlarına dağıtan bir anlayış turban meselesinde neden sus pustur yıllardır anlamış değilim.sonuçta o konudada samimi bile olmasalar yüklüce oy getirir çözelerse şayet değil mi?selamlar.

6Liberal...!!! Empty Geri: Liberal...!!! Salı Haz. 02, 2009 2:44 am

Itri

Itri

Kafasizligima ver, hala ilgi kuramadim. Mayin turu seyler ekonomi liberal olmasa da yoneticilerin rahatca becerebilecegi isler.
"Kirmizi kitapcik" i neden es gectin anlamadim. Cunki o senin de benim de anlayamadigimiz bazi seyleri acikliyor. Bir aralar Mesut Yilmaz bir yasa icin "siyasi hayatima mal olsa bile cikacak" demisti. Bir siyasetci eger baski olmasa bu lafi niye der? Ulke menfaatine cok gerektigi icin mi o lafi kullandi?
Guldurmeyin adami.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]