MUHAFAZAKARLAR - DİNDARLAR UTANIYORMUSUNUZ?
Yazının başlığını okuyan Muhafazakar ve Dindarlar, biz utanılacak ne yaptık ki utanalım diyeceklerini biliyorum. Zaten ben de yaptıklarından dolayı değil, yapılması gerekeni yapmaddıkları için utanıyormusunuz dedim. İnsanlar hep yanlnış yaptıkları nedeniyle değil, bazende yapması gerekeni yapmadığı için, seyirci kaldığı için nedeniyle utanmalı değilmidir. Eminim şu an Türkiye de ki yaşanan rezaleti hayret ve ibretle izliyorsunuzdur. CHP lideri Deniz ****** işledikleri cinayetler, yakalattıkları silah ve bombalar, elde edilen darbe planları ile ilgili olarak gözaltına alınan şüphelileri sahiplenmekle birlikte Avukatları benim diyor. Türrk Silahlı Kuvvetleri çiçeklerle geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor. Eski Cumhurbaşkanı, eski Başbakan ve eski Bakanlar ziyaret etmek için sırada bekliyor. Bazı sivil toplum örgütleri, bazı hukukçular, bilim adamları ve bazı vatandaşları sokakta yaptıkları eylemlerle örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan ve gözaltına alınan adamlara destek vermek amacıyla, açık, açık devleti ve Hukuku tehdit ediyor. Kimseden çıt yok. Bir kaç aydının karşı duruşu var onlarda genel de eski solcular. Peki sizler neredesiniz Muhafazakarlar, Dindarlar. Ülkenin bu duruma düşmesinde sizlerinde payı yok mu? Bundan korkaklığınızın, ürkekliğinizin, pısırıklığınızın payı yok mu? İtilmişliğinizin, kakılmışlığınızın, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmenizin altında yatan gerçek bu deği mi? Hemen savunmaya geçmeyiniz, önce beni dinlermisiniz. İsterseniz baştan başlayalım. Merhum İskilipli Atıf Hoca efendi şapka kanunu çıkmadan bir yıl önceden yazdığı bir risale nedeniyle yargılanırken, Maahkeme Hakiminin "Mahkumun idamına delillerin daha sonra toplanmasına" kararını verdiktem sonra idam sehpasına gönderilirken ağlamaktan başka ne yaptınız? Merhum Adnan Menderes köpek davasında yargılanırken, Mahkeme Hakiminin "Seni buraya getiren güç senin idamını istiyor" kararını verdikten sonra Menderes darağacında sallanırken hangi tepkiyi gösterdiniz? Gözyaşı döküp, boyun bükmediniz mi? Malatya eski Belediye Başkanı Rahmetli Hamit Fendoğlu gelini ve torunu ile birlikte bombalarla havaya uçurulduğunda bu Ülke de yaşamıyormuydunuz? Eski Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal´a kurşun sıkıldığından kılınız kıpırdadı mı? Zehirlenerek öldürüldüğüne dair haberler ayyuka çıkmiş durumda, dua etmekten başka ne yapıyorsunuz? Eski Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakana utanmaz, edepsizin bir küfrettiğinde sessiz kalmadınız mı? 80 yaşındaki Medine Bircan Nine başörtüsü olduğu gerekçesiyle tedavisi yapılmayıp, hastane kapılarında son nefesini verirken, gıkınız çıktı mı? Merve Kavakçı hanımefendiye linç girişiminde bulunulduğunda,Başörtülü kızlar okul kapılarında coplandığında, Vakit Gazetesi özel hareket polisleriyle basılıp, Hasan Karakaya gözaltına alınırken. El ele mitingine katıldığı gerekçesiyle karakola götürülürken hiç içiniz sızlamadı m? Bırakınız destek vermeyi geçmiş olsun diye hatırlarını sordunuz mu? Vural Savaş sizlere "Kan emici vampirler" dediğinde sokağa çıkıp haykırmak aklınıza gelmedi mi? Sözü fazla uzatmadan saadete gelelim. Sustunuz, sindiniz korktunuzda ne oldu? Ezilen, dışlanan, hor görülen, aşağılanan siz olmadınız mı? Daha ne zamana kadar sessiz kalacaksınız? Yaptıklarızdan dolayı değilde, yapmanız gerekirken korkaklığızdan dolayı yapmadıklarınız nedeniyle utanıyormusunuz? Hadi utanmayınız itiraf ediniz. Türkan Saylana sahip çıkanlar kadar yürek yoksa sizlerden yazıklar olsun sizlere.
arif emre