SN.sadık bey karacaoğlanın şiirindeki ENZİLİN sözünü bende merak ettim .inanın çok araştırdım.osmanlıca,arapça türkçe ,farsca vs.bir sürü dilde araştırdım.hatta bu söz için kütüphaneden yardım istedim.ama malesef sonuç sıfır.ENZİL demek biryerden inmek veya birşeyi indirmek anlamında..ama ENZİLİN işte bunu bulamadım.ama sadece enzil kelimesini bu şiirde kullanmaya çalıştım bu seferde söylenmek isteneni anlayamadım.sadık bey acaba kelimedemi hata var bizdemi hata var. .bu kadar araştırmamıza rağmen bu kelimeyi çözememiş olmamız beni son derece üzdü .Ama araştırmaya devam edicem.eğer siz çözerseniz bu kelimenin anlamını lütfen bizimle paylaşınız.aslında şiirde anlatılmak istenen açık ama,kendini yükseklerde gören birinin bir anda tepe taklak olup yüksekten biranda aşağıya inebileceğini ifade etmiyormu hocam?
KARACAOĞLAN ŞİİRİNDEN (ENZİLİN KELİMESİ)

aybüke

S.kıymık- AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Bende epey arştırdım, bulamayınca öyle yazıverdim. Zannederim bunu eski edebiyatçılar bilir.
Eski Osmanlıca-Türkçe lugatlarda bulunabilir. Aslında çok hayret ettim. Çünki Karacaoğlan türkçe kullanan bir şairdir. Kolay kolay yabancı kelimeler kullanmaz. Kaynağında hata varmı, bilmiyorum. Ben takvim yaprağından yazmıştım. Orada şiir o şekilde geçiyor.
Sitede öğretmenlerimiz vardı, okullar açılınca pek görünmez oldular. Aslında onlar belki bilebilirdi.
Eski Osmanlıca-Türkçe lugatlarda bulunabilir. Aslında çok hayret ettim. Çünki Karacaoğlan türkçe kullanan bir şairdir. Kolay kolay yabancı kelimeler kullanmaz. Kaynağında hata varmı, bilmiyorum. Ben takvim yaprağından yazmıştım. Orada şiir o şekilde geçiyor.
Sitede öğretmenlerimiz vardı, okullar açılınca pek görünmez oldular. Aslında onlar belki bilebilirdi.

» Neler Oldu?
» Abdullah Soylu
» Dualarımı kbul edermisin ALLAH'IM
» Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!
» bayramınız kutlu olsun
» RAMAZAN DİNLETİLERİ...
» oruçsuz, fatih sokakların da dolaşmak.
» ramazan ayı 2011
» Ne demiş Ne demiş?