SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Hırsızlık

Paylaş

excelsa

Erkek Mesaj Sayısı: 45
    İş/Hobiler: öğretmen
    Lakap: ----

default Hırsızlık

Mesaj tarafından excelsa Bir Paz Ağus. 29, 2010 9:20 pm

Malüm artık ülkemizde üniversite bitirmek yetmiyor, 25 li yaşlara gelmiş üniversite bitirmiş ama halen askerliğini dahi yapmamış olan okumuş gençlerimiz devlet kapısında bi memur olabilmek için birde kpss sınavına çalışmak ve başarılı olmak zorunda. bu yaştan sonra kpss kurslarına yazılan tarih coğrafya vatandaşlık çalışmak zorunda kalan orta yaşa da yaklışmış olan gençlerimiz adeta, onca yıl okuduktan sonra bir onur mücadelesi verip kpss ye hazırlanıyor ve sınava giren 300 bin adayın sadece 20-30 bini muvaffak olabiliyor. geriye kalanların umutları ise bir sonraki seneye kalıyor bu arada psikolojisi bozulanlar intihar edenler diplomasını yırtanlar...
    -bu seneki kpss sınavında aşikar bi şekilde sorular çalındı ve bunlar ıspatlandı, buna rağmen öğetmen atamaları iptal edilmedi, durdurulmadı, bekletilmedi bile...
    -bütün bu olup bitenler beni çok fazla üzmüyor da, insanımızın bu aşikar HIRSIZLIĞA, KUL HAKKI GASPINA sesiz kalması, umursmaması beni okadar üzüyorki anlatamam.
    - yazık bu milletin gençliğine... (linke göz atmanızı tavsiye ederim)

http://haber.ekolay.net/Haber/2908/731648/kpssde-sorular-ispartada-cobanin-ogluna-gitti.aspx

suleyman
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Geri: Hırsızlık

Mesaj tarafından suleyman Bir Ptsi Ağus. 30, 2010 12:27 pm

Hükümet açısından bakınca, beceriksizlik,vurdumduymazlık,aymazlık,empati kuramama gibi sıfatları kolayca yapıştırabiliriz.
    Üniversiteyi bitirmiş gençler açısından bakınca,
    soruları çalanlar bile bir dereceye kadar masum görünebilir.çünkü aynı durumda olsak biz yaparmıydık sorusuna verilecek cevap büyük çoğunlukla EVET tir.
    Ben gibi olayla doğrudan ilgisi bulunmayan sıradan vatandaşlar ise ne yapabilir sevgili excelsa,açıkçası bilemiyorum.
    Normal bir mahalle bakkalının bile yapabileceği basit bir hesabı yapamayıp gençleri üniversite kapısından sonra birde devlet kapısında bekletmek tek kelime ile özetlenecekse vicdansızlıktır derim.hükümet yanlılarının hemen sen olsan ne yapardın o kadar işsiz var mağdur var diye düşündüğünü duyar gibiyim.cevap veriyorum:
    o kefen de giyerim can da veririm diyen anlı şanlı beyefendiler bu ve bu türevde sorunları çözmeyeceklerse,çözemeyeceklerse ne diye gelip oy istediler?yoksa o koltukta ilkokul 2 den terk babam da oturur.(hemde onlardan iyi yönetir)değil mi?neyse mübarek gün ağzımı bozmayayım.

excelsa

Erkek Mesaj Sayısı: 45
    İş/Hobiler: öğretmen
    Lakap: ----

Mesaj tarafından excelsa Bir Ptsi Ağus. 30, 2010 1:20 pm

Sayın Başbakanımızın, 2002 yılında İzmit mitingindeki vaatleri:

"Şu sisteme bakın hele ülkede 72 bin öğretmen açığı var sen sınavla öğretmen seçiyorsun! (KPSS) Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin göreve başlasın önüne niye engel koyuyorsun! Ama inşallah biz hükûmetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz."

Aynı yılda yani 2002'de de bunları söylemişti:

"Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor resim öğretmeni matematiğe müzik öğretmeni beden dersine giriyor; niye öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe, bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor! O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri? Yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de bu evlatlarım okumasın boşuna! Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı OLMAYACAK."

Yer Samsun, yıl 2002. Samsun"da da böyle konuşmuştu:

"Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına. Siz merak etmeyin, biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğimde ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam korkun olmayacak; çünkü sınav olmayacak!"

Sayın Başbakanımızın, aynı yıl İstanbul"da da şunları söylemişti:

"Birçok gencimiz özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış, merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun! Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın! O kadar sene beklet sonra al? O adamda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak, ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek hiç merak etmeyin."
    Geçici görevlendirmelerle, ücretli işçi çalıştırmakla, sözleşmeli atama yapmakla yeni neslin sağlıklı yetişeceğini düşünmüyoruz. Doldurun tüm boş kadroları, atayın öğretmen açığı bulunan okullara yıllardır atama bekleyen öğretmenleri.

-oysa siztemin çözümü çok basit mezuniyet tarihine göre açığın kadar insanı alırsın gerisini bir sonraki yıl alırsın.aynı yıl mezun olanlar, açığından fazla olursa diploma notuna bakarsın.
    -şahsen ben bu sorunu bu hükümet de çözemediyse kimse çözemez diyorum ve çok üzülüyorum.....

Itri

Mesaj tarafından Itri Bir Cuma Eyl. 03, 2010 9:36 pm

Konu başlığı bence "hırsızlık" değil, "ahlaksız alışveriş" olmalıymış.

Çünki karşıdakinin rızası olmadan yapılan haksız bir mal edinimi olan hırsızlık değil, işin başındakilerin ahlaksız bir şekilde, herşeyi paraya dökerek, el altından soruları satması; diğerlerininde alması var. Mesele bu kadar basit. Devlet araştırıyor, bakalım ne çıkacak.

İnsan gücünün bunca arttığı bir memlekette siz ne yaparsanız yapın insanımızın bir kısmının işsiz kalmasının önüne geçemezsiniz. Okullar her yıl mezun vermekte. Bazı bölümler az öğretmen alabiliyor. Ne yaparsanız yapın sorun çözülmez tam anlamıyla. Onun için devletin başına henüz geçmemiş birinin yaptığı vaad ile, şimdiki durum farklıdır. Şimdiki durum ise; her sene binlerce öğretmen alındığı halde bu sorunu çözmeleri mümkün değil. Devletin sözleşmeli vb. personel almalarına prensip olarak karşı değilim.

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Erkek Mesaj Sayısı: 175

Mesaj tarafından rafetsarı Bir C.tesi Eyl. 11, 2010 4:19 pm

çözüm......devlet kapısı veya memuruyet hizmeti veren heryerin özelleşmesi yan gelip yatanların yerine yenilerinin getirilmesi.yani verimsiz olanın kapıya konması..mesaiye 4saat, hafta tatilinide 1 güne indirdinmi herkes kendine iş arar ve sosyal adalette sağlanmış olur bu şekildeki hırsızlıklarda minumize edilebilir yoksa önüne geçmek zor..

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 8:03 am