SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

SAV' DA BİR İLK 5 5 3

SAV' DA BİR İLK

Paylaş

S.kıymık
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

default SAV' DA BİR İLK

Mesaj tarafından S.kıymık Bir Perş. Ağus. 12, 2010 11:00 pm

AÇIK HAVADA TERAVİH NAMAZI.
    Siz Sav da ilk dediğime bakmayın , daha önce Cuma namazı için böyle bir faaliyet yapılmıştı. Sitemizin video bölümünde var : Yağmur duası için bütün köy meydanda toplanmış ve Cuma namazını birlikte kılıp dua etmiştik.Ama bu Teravih namazı olarak Sav' da bir ilk diyoruz.

Ne yaptık.Caminin önünde ki düzenlemeden sonra düşündük taşındık. Yaz günlerinin yüksek sıcaklığı kapalı alanlarda durulamaz hale getirmişti insanı. Caminin insan çoğaldığı zaman havasının sıcaklığı artması, gece olunca ise güzel püfür püfür bir hava olunca ne yapabilirizde Ramazan tervihini dışarıda açık hava altında kılarız diye düşünmeye başladık. Ve hasırlar alındı, ayarlamalar yapıldı ve ikinci teravihten itibaren artık dışarıda çınarın altında kılıyoruz. Yalnız ses sistemi hale tam ayarını bulamadı ,uğraşıyoruz. Uygulamadan vatandaşlarımızın memnun olduğu gözlenmekte.

Sav dışında olan vatandaşlarımız canlı kamera ile bu namazımızı izleyebilirler.İnşaalah belki ayarlayabilirsek bayram namazını da aynı yerde kılabiliriz. Ve artık Ramazanlar yazın sıcak günlerine denk geleceği için bundan sonra 5-6 yıl teravihleri orada kılabiliriz.

Herkezi bekliyoruz.

suleyman
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Geri: SAV' DA BİR İLK

Mesaj tarafından suleyman Bir Cuma Ağus. 13, 2010 7:02 am

Allah kabul etsin.

davraz

Erkek Mesaj Sayısı: 62
    İş/Hobiler: MEB

Mesaj tarafından davraz Bir Cuma Ağus. 13, 2010 10:21 pm

Ben teravihe hergün başka bir camimize gidiyorum. Sadık hocam böyle bir başlık açmış. Teşekkür ediyoruz. Ben de gittiğim camilerde edindiğim izlenimleri burada paylaşacağım. Bugün teravihi ben de merkez camiinde kıldım. Güzel bir uygulama olmuş hasırlar yepyeni tertemiz. Bazı sorunlar var. Birincisi ses sistemi çok kötü. En arkadakiler hiçbirşey duyamıyor.öndekiler ne yaparsa onu yapıyor. İkinci bir sorun da -nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum- saf düzeni. saflar karmakarışıktı. bazı saflar yarıda bitiyordu. Üçüncü sorun Aydınlatma yetersiz secde edilen yer zor görülüyor. Bir öneri de şu: Hep erkekler üfür üfür kılmasın bazı günler de kadınlar dışarda erkekler içerde kılsın.

En son davraz tarafından Cuma Ağus. 13, 2010 10:34 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

davraz

Mesaj tarafından davraz Bir Cuma Ağus. 13, 2010 10:27 pm

Farklı bir uygulama da kavaklı camiinde var. Sunay hoca veya cemaatten bir gönüllü sponsorluğunda her teravih çıkışı meyvesuyu dağıtılıyor. Özellikle çocuklardan oluşan cemmatimiz çok kavaklıda.

davraz

Mesaj tarafından davraz Bir Cuma Ağus. 13, 2010 10:30 pm

Fatih camiinin ramazan atmosferi de çok güzel. Hasan Hoca ve ekibi teravih namazı aralarında çok güzel kasideler okuyorlar. NAmazı kıldıran hocamızın da sesi okkalı maşallah. Aydınlatma çok iyi, Klimalar da açık, bu camimizde de huzurla namaz kılabilirsiniz.

En son davraz tarafından Cuma Ağus. 13, 2010 10:36 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

davraz

Mesaj tarafından davraz Bir Cuma Ağus. 13, 2010 10:33 pm

Sabcıdere camisinde harhangibir farklı uygulama yok cemaat de az bir buçuk saf kadar(dı). O camimizde aydınlatma yetersizdi. Uykumuz geldi biraz. Klimalar falan bu camimizde çalışıyor. Bu camimizde de serin bir ortamda namaz kılabilirsiniz

site yönetimi
    yönetim
    yönetim

Erkek Mesaj Sayısı: 334
    İş/Hobiler: bilgisayar ve internet

Mesaj tarafından site yönetimi Bir Cuma Ağus. 13, 2010 11:32 pm

merkez camiinde uygulama çok güzel,bir takım eksiklikler olsada.zaman la giderilebilir.kavaklı camiin deki gibi camii çıkışı cemaate meyva suyu gibi soğuk şerbet gibi kasabamız da da bizler de ikramlar da bulunabiliriz. sadık hocama da paylaşımların dan dolayı teşekkür ederiz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S.kıymık
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından S.kıymık Bir Cuma Ağus. 13, 2010 11:46 pm

Diğer camideki uygulamaları yapan arkadaşlara ve bu bilgileri veren sayın Davraz a teşekkür.

Merkezdeki aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz, inşaallah halledeceğiz.

Saf meselesine gelince: Asker milletiz diyoruz ama düzgün saf tutamıyoruz vesselam.

davraz

Mesaj tarafından davraz Bir C.tesi Ağus. 14, 2010 11:43 pm

Harmanyerinde Mustafa Gürsoy Hocanın evinin ordaki camide teravih namazı kıldım. Küçük mütevazi bir cami. 1 saf cemaati vardı. Bu camimiz de oldukça hoş bir cami. Harmayeri oldum olası serin bir yer. Dereboğazından üfül üfül esiyor. Klimaya ihtiyaç yok bu camide. Pencereleri açmak yeterli.
    Cemaatin yarısına yakını çocuklar.. Çocuklar teravihlerde çok yaramazlık yapıyorlar. Onları aramıza alıp eritmeye çalışsak da bir yolunu bulup yaramazlığa devam ediyorlar. Ama kızmamak lazım. Camiden uzaklaşınca çocuklar bidaha gitmek istemiyorlar. Aileler de cami üslubu hakkında çocuklarına açıklayıcı bilgiler verirlerse çocuklar daha bilinçli birşekilde camiye gelirler. Onlar için teravihe gitmek şimdilik eğlence.
    Müezzinimiz aralarda ilahi okudu. İlahi okunması tekbirden daha dinlendirici geliyor bana. Hem bazı yeni yetişen gençlerimizde medeni cesaret gelişiyor bu sayede.
    Bundan 5-6 sene öncesine kadar teravih ezanı okunmadan önce çocuklar ve gençler cami mikrofonundan ilahiler okurlardı şimdi bu gelenek kalktı. Çok güzeldi bence. Şimdilerde bu geleneğin bitmesi merkezi ezan sistemi olmasından mı kaynaklanıyor hocalarımıza sormak gerek...

S.kıymık
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından S.kıymık Bir Paz Ağus. 15, 2010 11:18 am

Merkezi sistemden kaynaklanmıyor. Bazı istemezuk çülerin sesi daha fazla çıktığı için o uygulama kalktı. Benimde çok hoşuma gidiyordu.

Genel kuraldır. bir taraf seslenirken diğer taraf sesini çıkaramazsa sesi çıkanların dediği olur.

davraz

Mesaj tarafından davraz Bir Paz Ağus. 15, 2010 10:09 pm

Taşlık camisinin mihrabının iyi bir tamire ihtiyacı var. En üst sıradaki fayansların yarısı düşmüş. Belki yan taraftakiler de düşmek üzere özellikle imamın kafasına düşme ihtimali yüksek. Fayanstan anlayan bir hayırsever ustamızın buraya el atması lazım.
    Bu camimizde bu akşam teravih kılmak nasip oldu. Güzel ve küçük bir cami. Cemaati birbuçuk saftı. Hocamızın sesi de güzeldi. Allah kabul etsin.
    Caminin geniş bir avlusu var. Merkezdekine benzer bir uygulama burada da düşünülebilir aslında . Klima olmayınca içerisi hafif sıcak oluyor.

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 8:00 am