SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

VARMISINIZ 5 4.3 11

VARMISINIZ

Paylaş

rafet-sari@hotmail.com RS

Erkek Mesaj Sayısı: 71

default VARMISINIZ

Mesaj tarafından rafet-sari@hotmail.com RS Bir Salı Haz. 29, 2010 5:32 pm

Savda, köyümüzde,kasabamızda ve hatta diğer yerleşim yerlerinde, bu gün pek fazla olmasada ``` ama yarınlar için`` ihtiyaç haline gelebileceğini düşündüğüm bi şeyden bahseceğim. mehteran takımı her defasında hep dışarıdanmı gelecek..
    diyorumki`` kaç kişiden oluşuyorsa bizler bunu kuramazmıyız`` şöyle esaslı bir mehteran takımı ne dersiniz...
    Sadece düğünler için değilde özel günler içinde olabilir

ben böyle bir oluşumu desteklerim. ya sizler....

yorumlar lütfen...

S.kıymık
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

default Geri: VARMISINIZ

Mesaj tarafından S.kıymık Bir C.tesi Tem. 03, 2010 8:40 am

Osmanlıya miras Türkiye Cumhuriyetinin herhengi bir belediyesinde böyle bir çalışma kültürel bir hizmettir ve yapılması gerekir. Ne zaman gerekli görülüyorsa.

Yalnız arkadaşlar bu iş öyle kolay değil. Geçenlerde İsmail Dede ile şartlar uygunsa belkide katılmak üzere bir mehter çalışmasına gittim. Meraklısına da bir bilgi vermiş olalım, şu an Isparta'da 3 mehter takımı bulunmakta.
    1- Belediyenin mehter takımı
    2-Isparta mehteran
    3- Erenler mehteran takımı.
    Ben sonuncusuna gittim, Çalışmadan sonra Yaşar hoca ile bir sohbetimiz oldu ve Isparta Mehteranın geçirmiş olduğu evreleri anlattı, bende zorluğunu oradan çıkardım.
    -İlk kurduğumuzda bayağı zorlandık diyor. Kimsede müzk tınısı yok, kulak yok, ses yok, aletlerin nasıl çalışacağını kimse bilmiyor. Sonunda Allah razı olsun bir müzik öğretmenimiz yardımcı oldu, çalışmalarımıza bir düzen girdi. Büyük bir emek ve özveri ile bu günlere geldik, demekte.
    Gerçektende katılanlar icabında bütün boş vakitlarini bu işe harcayarak büyük bir emek harcayarak bu işi götürüyorlar.

Bize gelince; bizde de tabiki olaması güzel olur. Fakat biz rahata alışkın adamlarız, kim keyfini bozupta bu işe zaman harcayacak? ve ısparta piyasasına girmemiz zor olduğuna göre bu grup köyde ve köylerde kaça paraya çalacak? Düğüncüler bunca masraftan sonra birde Mehter için para harcarlarmı? Yoksa parasızmı olacak?

Bütün bu sorular cevaplanırsa yapılıp yapılamyacağına karar verilebilir. Benden bu kadar.

sukrualtug

Erkek Mesaj Sayısı: 23

Mesaj tarafından sukrualtug Bir C.tesi Tem. 03, 2010 10:35 am

Rafet abimiz güzel düşünmüş.Sav'da kurulur,sadece Sav içerisinde çalışma yapacak diye bişey yokki.Reklam çok iyi yapılır,İl ve ilçelere de hizmet verilir.Ne olur;başkaları 5 alıyorsa, 4 alınır.Sürüme bağlanır.Tanıtıcı reklam ne kadar çok olursa bu iş yürür kanaatindeyim.Tabi bunların olması için kaliteli bi ekip kurup,başarılacağına inanmak gerekir.Yapanların yapacak olanlardan ne farkı var?Ha zordur,doğrudur.Hiç olmadı diyelim onlar 2 günde başardılarsa,bizde 4 günde başarılı olunmuş olur.Düşünen büyük ve küçüklerimiz varsa şimdiden hayırlı olsun.Biraz acele ederlerse benim düğünde açılış yapabiliriz:)

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Erkek Mesaj Sayısı: 175

Mesaj tarafından rafetsarı Bir C.tesi Tem. 03, 2010 4:48 pm

işte`` oluşmaya başladı bile diyebiliriz.en azından böyle düşünebilmesi bile aslında başlangıç sayılabilir,böyle kabul etmek gerek.teşekkürler katkılarınıza.nasıl olsa` birgün`` birileri tarafından yapılabilecek birşeydir. artık birilerinin ``elini uzatması gerekmekte``küçüğümüz büyüğümüz farketmez,inşaallah herkes elinden gelen gayreti gösterir, ve ortaya dahada güzel şeyler çıkar.daha ne kadar bekleyeceğiz savdaki sosyalleşmenin gelişmesini.bu konuda düşüncesi olanların`` mesale diyebilirizki``benim elimden gelen, mehter takımı için en azından adı ne olursa, ben bir zil alabilirim diye, veya şükrü kardeş gibi ben düğünümde başlatabilirim diye katkılar yapılabilmesi gerçekten takdir edilebilir. o nedenlerleki, katkı yapabilecek arkadaşlarımızın ortaya fikirler atarkende fikirle birlikte,nasıl bir katkı sağlayabilirim diyede düşünmesi etkili olur kanaatindeyim.
    nasıl oluşum sağlanır,benim şahsi fikrime göre eğer biraz daha katılım olursa haftanın belirli gün ve saatlerinde haftalık 4 saatlik bi çalışmayla başlanabilinir.S.kıymık hocamızın belirttiği gibi zor ama başarılamaz bir şey değil.bana göre öncelikle kadro tespiti yapılabilmeli ve daha sonra çalışmalara başlanabilir.sadece ilgili kimselerin olduğu gözden uzak bir yerde. kadro nasıl olur,vakti bol, kasabamızdaki bu işe göre elverişli, arkadaşlarımızdan sağlanabilir.örnekler çoğaltılabilinir.ama yeterki istiyormuyuz,istemiyormuyuz onun anlaşılması şarttır.yoksa bilgisayar başında vakit geçirmenin, ortaya anlamlı şeyler çıkaramamanın, anlamı olamaz herhalde.zaten eskisi gibi kimsenin vakti olduğunuda zannetmiyorum.hiç olmassa bu forum sayfalarını boş degerlendirmiş olmayalım diye düşünüyorum.bazende tuttuğumuzu koparabilelim.
    nedense kasbamızda bir türlü, dayanışma olgusu tam olarak sağlanamıyor,inşaallah bu site bize bunu sağlamada öncülük eder. saygılar..selamlar.

suleyman
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Erkek Mesaj Sayısı: 622

Mesaj tarafından suleyman Bir Çarş. Tem. 14, 2010 2:37 pm

Bizim köyde mehter takımı kurulmaz,kurulamaz.çünkü bizim köyde düğünler bile müzik ezgilerinden yoksun yapılır.bir kişi,allah için bir kişi bulamazsınız saz çalan,günahtır diye öğrettiler bize yıllardır.biz savlılar sanatın ne olduğunu,müziğin ne olduğunu bilmeden büyürüz, yaşımız azıcık kemale erip dünyayı kendi gözümüzle görmeye başladığımız zaman da da,ruhun gıdasından yoksun ağlak ağıtlar dinleriz bangır bangır.peygamberimizin düğününde bile müzik ezgilerinin sesi duyulmuşken birileri bi şekilde bize yasak getirmiştir.
    kısaca mehter deyip geçmemek lazım,bunun için,bunu yapabilmek için bir kültür bir altyapı lazım o da bizde yoktur.ben dahil biz hepimiz ot gibi büyüdük.boşuna cellallenip saldırıya geçmeyin.olayımız tam tamına budur.
    ha.. beni utandırmak isterseniz,azmederseniz utanmış olmaktanda büyük bir memnuniyet duyarım.şimdiden belirteyim.

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından rafetsarı Bir Çarş. Tem. 14, 2010 4:01 pm

ot gibi büyüdüğümüzden dolayımı öğretmen,esnaf,ticaret sahibi vs olabildik.demekki kazanımlarımız yok sayılamaz. önemli olan kazanımları değerlendirebilmek.
    hocam açıkçası, senden olumlu sayılabilecek,küçük bir katkıyı kendi adıma senden beklerdim.
    ayrıca sen neden azmetmiyorsunda, daha çok hep başkalarından bekliyorsun, veya başkalarından bekliyoruz..
    hep birlikte oluşturalım güzel bir kültür alt yapısı ne var bunda, sanki çokmu zor. yeterki önce beraber olmayı birlikte hareket etmeyi öğrenelim.vede hak olan tarafada saygı gösterebilmeyi öğrenelim.

suleyman

Mesaj tarafından suleyman Bir Çarş. Tem. 14, 2010 7:10 pm

Öğretmen olmak,esnaf olmak,ticaret sahibi olmak ayrı,sanattan,edebiyattan,zevk almak,haz almak ayrı.ot gibi yaşamak deyimini açmak isterim doğrusu.git kasabaya kim en son bir sinemaya gitmiş,tiyatro oyunu seyretmiş.sor bakalım kasabadan kaç kişi ömrü boyunca bir tane olsun canlı konser ortamında bulunmuş?kasaba kadınlarının en büyük sosyal etkinliği pikniğe gitmektir.belediye veya çeşitli organizasyonlar vasıtası ile kaplıcalara veya konyaya (ki mevlananın kabri görülür sadece)gittiklerinde ise inanılmaz büyük sevinç duyar kadınlarımız.o kadar.erkekler dersen,zaten kadınlardan üstündür doğal olarak hemen her gün kahveye gider oyun oynarlar.onlarda zevksizdir.her lafın sonunda mutlaka bir küfür koyar dişlerini fırçalamazlar.bunlar(küfür,diş temizliği vs)görebildikerimizdir.hemen hiç bir davranışları islama uymaz.ne temizlik,ne çalışkanlık ne de eşine eşit davranma.işte yukarıda saydığım bu tür bazı özellikler bizim OT gibi yetiştiğimizin bir kanıtıdır.böyle yetişen,böyle büyüyen kadınlar,erkekler mehter takmı kursa ne olur kurmasa ne olur.hani kuramazda.kurdu diyelim.ne olacak?kuş mu konduracak?demek istediğim önce altyapı olacak sonra zevk meseleleri gelecek.ağzında küfürle mesela mehter olmaz.eşini döverek mehter olmaz.neyse uzatmayalım.benimle ilgili soruna gelince:ben mersinde yaşıyor,orada kazanıyor ve orada yiyorum.şimdilik.o yüzden ben buraya aitim.selamlar.

ibrahim gül

Mesaj tarafından ibrahim gül Bir Çarş. Tem. 14, 2010 10:21 pm

sn süleyman bey şu savlıyı küçümsemekten vazgeç artık .
    insanlar ortaya bir fikir atıyorlar olumlu veya olumsuz fikrinizi yürütürsünüz
    ağzı şöyleydi burnu böyleydi şuraya gider buraya gitmez dinini yaşardı yaşamazdı cahildi okudu okumazdı hoca böyleydi hacısı şöyleydi neolursun bunları bırakalım artık sana yakışmıyor bunlar sn süleyman bey.
    geleceğe bakalım olmazmı ? selamlar

suleyman

Mesaj tarafından suleyman Bir Çarş. Tem. 14, 2010 10:40 pm

Sayın İbrahim gül,benim ne yazıp ne yazmam gerektiğini bir gün olsun bırak ta ben karar vereyim.her yazdığıma zıp diye zıplamak zorundamısın?
    Ha,de ki savlılar küfretmez,yalan söylüyorsun,savlılar sünnet gereği dişlerini temiz tutar,peygamberimiz gibi alır süpürgeyi evini süpürür,eşine haşa hiç el kaldırmaz,kahve köşelerinde,orda burda seçimlerden bahsederken,evindeki hayvandan bahseder gibi benim iki oyum var oda şu partiye demez sen iftira atıyorsun.hatta savlılar her hafta sonu sinemaya tiyatroya gider,hemen her ay savda bir şarkıcı,yorumcu konser verir,sen düpedüz iftira atıp yalan söylüyorsun de.de ki bende utanayım.savlıları küçümsemekten vazgeçmeliymişim.yahu,olan biteni yazıya döküyorum ben,yalan mı söylüyorum?teşekkür edeceğine,etmen gerektiği halde saniye geçmeden vazgeç,yazma,etme.ben yazmayınca savlılar düzelmiş mi olacak?bu ne saçma bir düşüncedir?ben senin gibi düşünmek,senin hoşuna giden şekilde yazmak zorundamıyım?ben senin emir erinmiyim?senin gibi biri daha var.o daha berbat.şükür ki sen bari iftira atmıyorsun.ona da şükür.neyse,varsa bir yalan yanlış yaz.yoksa lütfen yazdıklarıma karışma.o kadarcıkta mı hakkım yok yoksa?selamlar.

site yönetimi
    yönetim
    yönetim

Erkek Mesaj Sayısı: 334
    İş/Hobiler: bilgisayar ve internet

Mesaj tarafından site yönetimi Bir Çarş. Tem. 14, 2010 11:20 pm

ben de aslın da konunun özüne değil de ,yan peş çıkan dallarına açıklık veya fikrimi beyan etmek isterim.öncelikle rafet kardeşim ortaya yapılabilmesi hiçte zor olmayacak veya istendiği zaman yapılması mümkün olan bir konuyu ortaya koydu.mehter meselesi, kasabada bu koro kurulur veya kurulmaz.istenirese fevkalede korulur. ben orada değilim.şim di rafet kardeşimim bu önerisine farklı yaklaşımlarla cevap verildi. ki benim düşüncem konu hakkın da olmadı, lakin sayın süleyman hocama cevap vermek isterim. ve sorularım var..
    sayın süleyman hocam sitemiz de her ne konu açılırsa açılsın,sizin konulara bakış açınız,niye hep olumsuz oluyor.
    sav kasabamızı, veya insanlarını niye herkezi aynı kefeye koyarak.herkezi şuçluyoor ve eleştiriyorsun.
    hiç mi bu memlekette, sizin düşündüğünüz gibi sosyal etkinlikler de bulunmayan insanlar yok.
    sav da hep eşini döven insanların olduğunu mu zannediyorsun.ve ya bir kanıtın mı var.
    sav daki kadınları aptal yerinemi koyuyorsunz,çok mu cahil olduklarını düşünüyorsunuz..
    savdaki insanların dişini fırçalamasın dan behs ediyorsun.veya tıraşın dan.....desen ki savdaki bazı insanlar dan ama herkezi aynı katagoriye koyorsun sence herkez öylemi?
    islamiyetten bahs ediyorsun.bizim köyümüz de çok şükür herkez en azından fatiha biliyor.. çok şükür,cenazelerimiz de mevlitlerimiz de varlar.buda bir sosyal etkinliktir.bu da bir islamı yaşam tarzı dır.
    sayın hocam.şahsen ben hergün traşımı olurum.çok şükür dişlerimide fırçalarım,hergünde duşumu alırım. benim gibi sav da yüzlerce insan vardır.bu kadar insanları incitmeye hakir görmeye kimsenin hakkı yok sanırım.siz sav kasabasını ne zannedersiniz ki bu kadar hakareti yapıyorsunuz. olmuyor hocam.bir savlı olarak biz bu hakaretleri bu aşağılanmayı hak etmiyoruz.bunu sana söyleyeyim..
    haa bizler bir şey bilmiyoruz diyelim.madem ki sen aydın bir insansın.madem ki sen bir öğretmensin. o zaman öğret bilmediğimiz şeyler varsa?
    insanları aşağılayarak,insanları hakir görerek,mi öğretmenlik yapacaksınız.
    madem kasabamız,herşeyden bi haber... böylemi öğreneceğiz?insanlara hakaret ederek mi doğruları öğreteceksiniz.insanları aşağılayarakmı öğreteksiniz, kasaba insanlarını birşey bilmiyor yerine koyarak mı öğreteceksiniz.
    çok şükür sizin kadar sinamaya gidiyor,sizin kadar tiyatroyada ,konserede.......hem benim canım sinema tiyatro ve konser istemeyin ce ben cahil mi oluyorum.hakarete layık mı oldum?
    sayın süleyman kardeşim inciniyorum. vallahi inciniyorum.eleştirdiğin insanlar senden çok daha ama çok daha yapıcılar senin tabirin le cahil olsalar da.....ama sen aydın,,,,mürekkep yalamış insan olarak.hepden yıkıp yemiriyorsun...yemirmek kelimesini sakın eleştirme.. bilmediğim için değil belki .. savın yani kasabamız da kullanıldığı içindir. ...yemirmek(yakıp yıkmak veya talan etmek kelime anlamın da)..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

suleyman

Mesaj tarafından suleyman Bir Perş. Tem. 15, 2010 12:00 am

Bakın evvela şunda bi anlaşalım,ben bu sitede öğretmen falan değilim.süleyman rumuzlu bir üyeyim o kadar.benim kendi düşüncelerim var ve onları söylüyorum.hakir görme meselesine gelince,kasabada geçirdiğim zamanlarda birlikte olduğum arkadaşlarımın burada teker teker isimlerini vermek istemem ancak gidip onlara sorabilirsiniz,hal hareket ve davranışlarımda en ufak bir kibir,yukardan bakma,haşa,aşağılama görüyor,hissediyorlar mı?gidin sorun.böyle bir şey olabilir mi?ne kadar saçma.olayı yanlış yerlere çekmeyin.ben olsa olsa kasabanın bi çeşit fotoğrafını çekiyorum.mesela diyorum ki,peygamberimiz müzik ezgileriyle dünya evine girmiş bizde neden yok?peygamberimiz üfff bile demediği gibi eşlerine,kendi söküğünü kendi dikmiş,evini süpürmüş,her daim ev işlerinde yardımcı olmuş,o zamanın şartlarında elini yüzünü,dişlerini misvakla olsun suyla olsun temiz tutmuş bunu da tavsiye etmiş.bütün bunların bizde olmadığını veya gerektiği şekilde olmadığını söylemekle hakir görmenin ne alakası var?yahu pis suyla tarla suluyoruz yıllardır.yalan mı?kadınlarımıza gelince,hakir gören,aşağılayan haşa ben değilim ki,temsil ben şahsen eşimin 15 yıllık eşimin hangi partiye oy verdiğini bile bilmem kendisi söylemedikçe.bizde konuşulmaz mı,zorlanmaz mı annelerimiz,ablalarımız,şuraya vereceksin buraya atacaksın diye?soruyorum hakir görmek fiilini işleyen benmiyim onlar mı?dilimizde istisnalar kaideyi bozmaz diye bir laf vardır.olabilir ben de fırçalıyorum dişlerimi bende savlıyım.zaten bende savlı olduğum için bu kadar rahat yazıyor ve söylüyorum.bu şekilde yazmaya da devam edeceğim.asıl yanlış olan doğru bildiklerini,gördüklerini,veya yanlışlıkları dosdoğru biçimde yazmak yerine görmezden gelip geçiştirmek değil mi?asıl yanlış olan riyakar davranmak değil mi?ağaçlara bakmayalım tek tek.lütfen ormanı görelim.söylemesi ayıptır yabancılarla yazışıyorum ve bana soruyorlar diyorlar ki;İslam dininden olmayanları İslam dinine davet edebilmek için,öncelikle kendinizin dosdoğru olmanız,güvenilir olmanız gerekmiyor mu?bakıyorum şöyle İslam alemine,durumumuz vahim.temsil en ufak bir araba tamir işinde bile tanıdık birini arıyoruz.kimse kimseye güvenmiyor.kuzum biz hepimiz Müslüman değimliyiz?dilimizden elimizden,belimizden,işimizden emin olmamız gerekmiyor mu?öylemiyiz?doğruya doğru tembeliz.tembel olunca da gerek çocuklarımıza,gerek eşlerimize para ve zaman ayıramıyoruz.kaldı ki kendimize ayıralım.günübirlik yaşayıp rasgele hareket ediyoruz.savlılar olarak değil toplum olarak böyleyiz.yaklaşık 20 yıldır Isparta dışında yaşıyorum.ısparta insanı yapı olarak yumuşak huylu,uyumlu,sessiz sakin olarak tanımlanabilir.ve bu benim çok hoşuma giden hatta gurur duyduğum bir özellik.ram etmeyi bilen,inançlı,duygusal bir yöre insanıyız.ancak ve ancak yukarda bahsettiğim gibi olumsuz özelliklerimiz de maalesef ki maalesef çok fazla.ve bende bir forum üyesi olarak(öğretmen değil) olumsuz özelliklerimize vurgu yapmak,öne çıkarmak,görünmesini dolayısı ile düzeltilmesi için farkında olunmasını sağlamak gibi bir düşünceye sahibim.bakış açım ve amacım budur.böyle davranmaya da devam edeceğim.kırılma sevgili avşarbeyi,üzülmede.hani malum önemli olan niyettir.selamlar.

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından rafetsarı Bir Perş. Tem. 15, 2010 10:16 am

bu ne süleyman hoca ` bırak` konuya olumlu katkıyı` olumsuz `katkı bile sayılamaz..
    savda diş fırçalanmazmış,yok kadınlara dayak atılırmış,yok sinama tiyotroya gidilmezmiş.bunları sadece sen,mi yaptığını,veya yapamadığını zannediyorsun.yoksa yaptıklarınla övünüyor olmayasın.
    veya teşhirmi ediyorsun.. eğer böyleyse herkes ne yaptığını ne yapamadığını sana bildirsinde` nasıl yaşadığını,nasıl eğlendiğini, nelerden zevk aldığını, `yaşam standardı` olarak savın neresinde kaldığını gör... haydi selamlar..
    ha unutmadan söyleyeyim savın fotoğrafını çektiğini söylemissin, madem sana fotoğraf lazım o zaman sana tavsiyem
    masana bir bardak koy, ama içi fazla `dolu`olmasın. sakın ha`dolu tatafını çekme ona baka dur emiiiii......

ibrahim gül

Mesaj tarafından ibrahim gül Bir Perş. Tem. 15, 2010 6:26 pm

sn süleyman bey hiç kimseyi kırmdım yazılarımla kimseyi şöyle yazarsın böyle yazamazsın demedim demeyede ne haddim nede hakkım var yukarıdaki yazımı bidaha bidaha oku seni yönlendirme varmı .
    mademki sen tartışmayı acımasızca istiyorsun öyle yapalım.
    1 savlının islama uygun yaşayıp yaşamadığı seni ilgilendirmez
    2savlının dişinin fırçalanmaması seni ilgilendirmez
    3 svlnın sinamaya gitmeyişi seni ilgilendirmez
    4 savlının ot gibi yaşaması seni ilgilendirmez
    5 inek olması seni ilgilendirmez iftira dersen önceki yazılarına bakabilirsin
    6 kültürsüz olması seni ilgilendirmez
    7 savda herkez eşini eş gibi görür senin dememnle eş görecek değil
    8 daha çok sayılabilir
    sen medeni olanların ,dişleri ağzı temiz olanların,sosyal aktif olanların,eşini tanıyanların,aydınların,dinini yaşayanların velhasıl hoşuna göre yaşayanların içinde dur .
    ancak şunu unutma ağzı pis olarak gördüğün topluluğun içindeki küllükten sende çıktın orada baban var.abilerin var amcaların eşin dostun var ancak bu insanlarda o savlıların içinde.seni hiçbir zaman nasıl yazcağını nasıl olacağını söylemedim.
    savlı seni temiz bir insan olarak biliyor ancak haklarında neleri düşündüğünü bilmiyorlar ozaman çıkacaksın izine geldiğinde meydanda siz böyle böylesiniz ancak şöyle olmanız gerekiyor diye bir konuşma yaparsan belki birileri dişlerini fırçalar ot gibi yaşamaktan vaz geçer he nedersin.

suleyman

Mesaj tarafından suleyman Bir Perş. Tem. 15, 2010 8:57 pm

Sen savlının avukatımısın?sana ne?ben savlıyım diyosan,de mala davara bi mahsuru yok.diyebilirsin.lakin bende savlıyım.ben uzaydan mı geldim?benim kimi nasıl eleştirdiğim seni ilgilendirmez.kimse çıkıp yalan söylüyorsun demiyor,diyemiyor,kimse kalkıp iftira atıyorsun diyemiyor.gerçekler acı olunca acıtıyor.yazılarını,düzgün yazamadığı için tam olarak ne dediğini anlıyamadığım rafet sarı da kalkmış hava attığımı söylüyor.yahu,peygamberimizin asırlarca evvel hurma dallarını kopararak yaptığı diş temizliğini bende yapıyorum diye nasıl hava atarım?nerde kaldı sünnet?dergi alıyorum diye günlük gazeteleri evime sokuyorum diye sinemaya tiyatroya gidiyorum diye hava atılırmı?kaldıki bunları söyleyenin içtiği sıvıların yanında saydığım bu kültüel giderlerin maliyeti sakız parası gibi kalır.nerde çocularının eşinin kul hakkı?bunlarla hava attığımı düşünüyor.ne kadar sığ ne kadar kabasınız siz yahu?yazdıkça batıyorsunuz.ama yazmak serbest ben evap vermeyeceğim.siz yazın.neden diye sorgulayacaklarına bana saldırıyorlar.gidin kasabada yıllardır yapılan şirki yok edin madem kasaba halkını bu kadar düşünyosunuz.çabut bağlayanları,çamura kaşık sokanları uyarın.mızraklı ilmihal denen paçavralardan ve yetkisiz bilgisiz ağızlardan islam kültürü edinmeye çalışan kadınlarımızı aydınlatın.madem hümanistsiniz bunları yapın.benden ne istiyorsunuz?ben olmayan bir şeyi mi söylüyorum.?daha önce yazdıklarım yeterdi sizin saçma sorularınızı cevaplamaya ancak bu konuyla ilgili son kez yazma gereği duydum.mehter takımı kurulmaz değil kurulur ancak sürekliliği olmaz,altyapısı yok, çünkü öyle bir kültürümüz yok.yaşam şeklimizin dinde de yeri yok,kültürümüzde de yeri yok.ama siz kendinizi kandırmaya devam edin.buyrun.meydan sizin.

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından rafetsarı Bir Cuma Tem. 16, 2010 10:27 am

önce sana şunu hatırlatayım süleyman bey. yazdığın yazıları bir daha bir daha oku. benim yazdığım yazılarıda daha dikkatli oku işine gelmeyen tarafı es geçiyorsun.bu-1.
    her konuyu amacından saptırıyorsun ve bunu bilerek yaptığını zannediyorsun.aslında 4 kelimeden başka hiç bir şey öğrenememişşin.bu-2.
    ne gariptirki senin bildiğini zannettiğin çoğu konuları yani peygamberimiz hakkında olsun islam kültürü hakkında olsun bunları senden daha iyi bilen hatta çocuk yaşta denebilecek insanlar mutlaka var.kaldıki bildiklerini yerinde kullan.bu-3
    içkiden bahsediyorsun ve adına sıvı demene lüzum yok herkes senin gibi cahil değil,ve herkes anlayabilir.bu-4
    içkiden bana dem vurmak istiyorsan açıklamamda hiç mahsur yok. benim nasıl ve ne kadar alkol aldığımı``herkes ancak kendi ölçüsünde bilebilir bi başkası bunu tartamaz.yani bazen bir küp dolusu içerdim ve her konuda çocuklarımı ihmal etmemeye özen gösterirdim.herkesi kendin gibi göremessin. herkes sen gibi dünyaya daracık bir pencereden bakıyor değil.bu yaşına kadar,bana göre hayat`tan hiç bir şey kazanamamışsın.ve bana göre bom boş, ve içi boş tahsil. bu-5
    bi daha kasabada seni ilgilendirmeyen ve olmayan şeylerdende kendini yorup yazma bu-6

suleyman

Mesaj tarafından suleyman Bir Cuma Tem. 16, 2010 11:10 am

Kızgın gördüm seni rafet sarı.önce bi tavsiyede bulunayım öfkeliyken yazma bence.önce sakinleş sonra yaz.çünkü ne dediğin anlaşılmıyo.hayır beni ilgilendiren bir konuda öfkeli bir şekilde yazdığından ben bir şey anlıyamıyorum o yüzden yoksa beni ilgilendirmez.
    İmdi,cahil olabilirim,dar görüşlü olabilirim,çocukların bile bildiği bilgileri bilmiyo olabilirim,beni öyle göryo olabilirsin saygı duyarım.senin düşüncelerini değiştirmeye çalışmak gibi bir amacım yok.dilediğin gibi düşünmekte serbestsin hakkımda.her düşüncene saygı duyarım.eyvallah.
    ama bana hangi konuda ne düşününüp ne düşünmeyeceğimi hangi konuda yazıp yazmayacağımı dikte edemezsin. orada duracaksın.konuyu senin açmış olman da beni bağlamaz.burası sosyal paylaşım yeri.ortaya atılan her bir konuda üye olan herkesin yorum yapma hakkı ve özgürlüğü var.sen kendini ne zannediyorsun?diktatör falan mı?benim nereye ne yazıp ne yazmayacağıma sadece ve sadece ben karar veririm.benden başka kimse benimle ilgili böyle bir hakka sahip değil.sen hiç değilsin.
    ama güzel yavaş yavaş sende demokrat olmayı beğenmediğin düşüncelere saygı göstermeyi öğreniyorsun,öğreneceksin.hattı zatında ahmet kaya gibi bir vatan,millet düşmanını bile savunman bende hümanist ve demokrat olduğun konusunda azıcık bir imaj uyandırmıştı ancak bu düşüncemi de son mesajınla yıkıp yerle bir ettin.ama olacak olacak sende potansiyel bir demokratlık var.aman kaybetme.e mi?

rafetsarı
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    EN AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Mesaj tarafından rafetsarı Bir Cuma Tem. 16, 2010 2:59 pm

kızarak yazıyor değilim süleyman bey. senin ne yazdığınada karışan yok.durmadan yeni şeyler ve konuyla alakası olmayan şeyler yazıp durma.evet senin tabirinle ben bir dikteterüm. ama doğru olan şeylerin veya doğru olmaya çalışanların diktetörüyüm.
    her halde senin türkçen zayıf galiba veya benimki zayıf yada anlama kabileyetin yok.çünkü gene atmışın ortaya ahmet kaya bu konunun burda alakası yok her defasında kafana göre değişik konulara bir ordan bir ordan alakasız şeylerle vakit geçiriyorsun ve meşgul ediyorsun esas konuya gel. gerçi sende o cesareti göremiyorum,ama bellimi olur işe yarayan bi tarafın vardır belki.
    beğenmediğim hiç bir düşünceye saygı göstermedim sen öyle zannediyorsun.olsa olsa şahsiyet saygısıdır.
    vatan millet düşmanlarını daha öğrenemedin bunun nedenide çok övündüğün sinama,tiyatro,hatta evine aldığın hiç bir değeri olmayan gazete, dergi ve bedavaya aldığın bedeli olmamış her şey.bunu çok normal görüyorum.hani sen bahsettiğin için yazıyorum.
    yok öyle bedel ödemeden bilgiye sahip olabilmek...
    faydasız bilgiden Allah korusun...

ibrahim gül

Mesaj tarafından ibrahim gül Bir Cuma Tem. 16, 2010 3:32 pm

sn süleyman bey bu yazıları senin yazdığına inanmak istemiyorum çünki ben seni böyle bilmiyorum kabul edemiyorum.
    sana kimse yalan iftira atıyorsun demiyor duğrularıda söylüyor olsan bana göre doğrular;
    ama bu eleştiri yerden yere vurarak yaaapaamaazsın .
    bundan dolayı bana soramazsın sen savlının avukatımısın diye .sokak kavgası yapar gibi.
    evet avukatıyım . sanırım sav-ı seven insanları insan olarak gören şeklen değil hele hele ( mal ,davar ) olarak görmeyen herkez savunur ve avukatlığını yapar.
    demekki ben baddaşın mehmedi tanımışım halen öyle biliyorum öylede bileceğim beni daha mutlu ediyor
    selmlar saygılar

Itri

Mesaj tarafından Itri Bir Perş. Tem. 22, 2010 11:54 pm

Sayın rafet bey konuyu açarken herhelde ne düşüncelere sahipti?
    Bir heyecanla fikir ortaya atıp "varmısınız" dedi.
    Dedi ama konu o hale geldi ki;
    Varmısınız?
    Varız kavgaya.. gibi oldu..
    Ve de bence hiçte hoş olmadı..
    Üzülüyorum bir çok şey için.. Ama elden ne gelir??
    Demek ki neymiş?
    Medenice tartışmayı henüz bilmiyormuşuz.
    Üzülmemek elde değil.

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 7:49 am