tarafından suleyman Bir Perş. Tem. 15, 2010 12:00 am
Bakın evvela şunda bi anlaşalım,ben bu sitede öğretmen falan değilim.süleyman rumuzlu bir üyeyim o kadar.benim kendi düşüncelerim var ve onları söylüyorum.hakir görme meselesine gelince,kasabada geçirdiğim zamanlarda birlikte olduğum arkadaşlarımın burada teker teker isimlerini vermek istemem ancak gidip onlara sorabilirsiniz,hal hareket ve davranışlarımda en ufak bir kibir,yukardan bakma,haşa,aşağılama görüyor,hissediyorlar mı?gidin sorun.böyle bir şey olabilir mi?ne kadar saçma.olayı yanlış yerlere çekmeyin.ben olsa olsa kasabanın bi çeşit fotoğrafını çekiyorum.mesela diyorum ki,peygamberimiz müzik ezgileriyle dünya evine girmiş bizde neden yok?peygamberimiz üfff bile demediği gibi eşlerine,kendi söküğünü kendi dikmiş,evini süpürmüş,her daim ev işlerinde yardımcı olmuş,o zamanın şartlarında elini yüzünü,dişlerini misvakla olsun suyla olsun temiz tutmuş bunu da tavsiye etmiş.bütün bunların bizde olmadığını veya gerektiği şekilde olmadığını söylemekle hakir görmenin ne alakası var?yahu pis suyla tarla suluyoruz yıllardır.yalan mı?kadınlarımıza gelince,hakir gören,aşağılayan haşa ben değilim ki,temsil ben şahsen eşimin 15 yıllık eşimin hangi partiye oy verdiğini bile bilmem kendisi söylemedikçe.bizde konuşulmaz mı,zorlanmaz mı annelerimiz,ablalarımız,şuraya vereceksin buraya atacaksın diye?soruyorum hakir görmek fiilini işleyen benmiyim onlar mı?dilimizde istisnalar kaideyi bozmaz diye bir laf vardır.olabilir ben de fırçalıyorum dişlerimi bende savlıyım.zaten bende savlı olduğum için bu kadar rahat yazıyor ve söylüyorum.bu şekilde yazmaya da devam edeceğim.asıl yanlış olan doğru bildiklerini,gördüklerini,veya yanlışlıkları dosdoğru biçimde yazmak yerine görmezden gelip geçiştirmek değil mi?asıl yanlış olan riyakar davranmak değil mi?ağaçlara bakmayalım tek tek.lütfen ormanı görelim.söylemesi ayıptır yabancılarla yazışıyorum ve bana soruyorlar diyorlar ki;İslam dininden olmayanları İslam dinine davet edebilmek için,öncelikle kendinizin dosdoğru olmanız,güvenilir olmanız gerekmiyor mu?bakıyorum şöyle İslam alemine,durumumuz vahim.temsil en ufak bir araba tamir işinde bile tanıdık birini arıyoruz.kimse kimseye güvenmiyor.kuzum biz hepimiz Müslüman değimliyiz?dilimizden elimizden,belimizden,işimizden emin olmamız gerekmiyor mu?öylemiyiz?doğruya doğru tembeliz.tembel olunca da gerek çocuklarımıza,gerek eşlerimize para ve zaman ayıramıyoruz.kaldı ki kendimize ayıralım.günübirlik yaşayıp rasgele hareket ediyoruz.savlılar olarak değil toplum olarak böyleyiz.yaklaşık 20 yıldır Isparta dışında yaşıyorum.ısparta insanı yapı olarak yumuşak huylu,uyumlu,sessiz sakin olarak tanımlanabilir.ve bu benim çok hoşuma giden hatta gurur duyduğum bir özellik.ram etmeyi bilen,inançlı,duygusal bir yöre insanıyız.ancak ve ancak yukarda bahsettiğim gibi olumsuz özelliklerimiz de maalesef ki maalesef çok fazla.ve bende bir forum üyesi olarak(öğretmen değil) olumsuz özelliklerimize vurgu yapmak,öne çıkarmak,görünmesini dolayısı ile düzeltilmesi için farkında olunmasını sağlamak gibi bir düşünceye sahibim.bakış açım ve amacım budur.böyle davranmaya da devam edeceğim.kırılma sevgili avşarbeyi,üzülmede.hani malum önemli olan niyettir.selamlar.
» Neler Oldu?
» Abdullah Soylu
» Dualarımı kbul edermisin ALLAH'IM
» Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!
» bayramınız kutlu olsun
» RAMAZAN DİNLETİLERİ...
» oruçsuz, fatih sokakların da dolaşmak.
» ramazan ayı 2011
» Ne demiş Ne demiş?