SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

SON ŞAHİTLERDEN DÜŞEN BİR YAPRAK

Paylaş

S.kıymık
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

default SON ŞAHİTLERDEN DÜŞEN BİR YAPRAK

Mesaj tarafından S.kıymık Bir Ptsi Mayıs 17, 2010 11:32 am

"Son şahitler" birer birer aramızdan ayrılıyorlar. Onlar üstad'a şahitti. Şahitliklerini bize de anlatırlardı. Bir nur talebesi nasıl şahit olmalıdır, şahit olduğu hakikatlara kimleri ortak etmelidir, bunları anlatırlardı. Bıkmadan usanmadan dinlerdik onları. Bilmem kaçıncı defa dinlerken ilk dinleyenlerin heyecanı ve merakı içinde kalplerimiz ürperirdi. Birer birer o terhis teskeresini alıp, yüzde 90 ahbabın bulunduğu tarafa giderken, bizleri tarifsiz bir hüzne bırakıyordunuz. Sizler görevlerinizi tamamlayıp bizlere bırakırken biz acaba üstesinden gelebilecekmiyiz? ,

Bugün Isparta- Sav kasabasında toprağa verilen "postacı" lardan HACI HASAN KURT amca aramızdan ayrıldı. Sıkıntılar çekti, terledi, koşturdu. Ama hep bu hizmetin yükselmesi için kapasitesi oranında bu davaya omuz vermeye çalıştı.

Ne kalabalıktı o ya Rabbi. “Allah için sevmek” diğer sevgilere hiç ama hiç benzemiyormuş. Bu hizmete girmeseydi savlı Hacı Hasan Kurt’u kim tanırdı? Ama işte gördük ki Türkiye’nin değişik yerlerinden binlerce adam vardı. Merkez camii doldu, sokaklar doldu, Sinan dede camii doldu,Taşlık camii doldu, Fatih camii doldu. Hepsi, hepsi Hasan amcaya “bu hizmette üzerine düşeni yaptığına” şahitlik etmek için gelmişlerdi. Kimler vardı ki? Bu kalabalıkta kimlerin bulunduğunu tam bilemiyoruz. Ama gelemeyenlere de vekalet etti bu topluluk.

Namazdan önce Emekli müftümüz Mustafa Soylu hocamız bir konuşma yaptı ki, Mustafa hocamdan da öyle bir konuşma hiç dinlememiştim. Hep sakin konuşurdu. Ama burada bir heyecanlı, duygulu, ağlayarak bir konuşma yaptı ki. Kayıt edemediğime üzüldüm. Hocamız Köyde Risale hizmetinin geçmişini özetledi.Ve son olarak bir duygusal hatıra ile bitirdi:

Üstad hazretleri son zamanlarında artık Sav ile vedalaşmak için Sav’a gelir. Sav’a yakın bir yerde (adını unuttum) araba bir çukura girer. Hasan amca hemen bir-iki kişi ile yardıma koşar. Arabayı kurtarırlar ama zaman da biraz geçmiştir. Üstad’ın zamanı ise çok kıymetlidir. Orada Hasan amcaya vekelet verir: “Bir daha görüşme imkanımız olmayabilir, Savlılar haklarını helal etsinler” der. Üstadı gönderdikten sonra Hasan amca en aşağıdaki evden başlayarak her eve üstadın selamını ve vedasını, helallık istediğini söyler.

İşte böyle nice hizmetleri vardır Hasan amcanın. (Eğer zamanım olursa başka vesilelerle bu hizmeti yazmaya çalışırım inşallah.)

Hasan amca "hizmetini tamamlayıp ücretini almaya giderken" biz bu yazıyı okuyanlar, şu ana kadar vefat eden tüm nur talebelerine ve tüm geçmişlerimize bir "fatiha" okurmuyuz?

Okuruz değilmi?

suleyman
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Geri: SON ŞAHİTLERDEN DÜŞEN BİR YAPRAK

Mesaj tarafından suleyman Bir Ptsi Mayıs 17, 2010 12:18 pm

Allah rahmet eylesin...Allah razı olsun.

site yönetimi
    yönetim
    yönetim

Erkek Mesaj Sayısı: 334
    İş/Hobiler: bilgisayar ve internet

Mesaj tarafından site yönetimi Bir Ptsi Mayıs 17, 2010 10:58 pm

fatihayı okuduk bile, Allah kabuul etsin diyelim, sayın hocam çok teşekkür ederiz,paylaşımların dan dolayı,sayın hasan amcamızın hasta ve yoğun bakım da olduğunu biliyordum.ancak vefat haberini sizden öğrendim.cenazesine katılamadım.çok üzgünüm.çünki duymadım veya dünya işleri ağır bastı belkide,üstad bediüzzamanın son talebelerinden di diyebiliriz,birer birer fani dünyadan göçüp ebedi hayata intikal etmekteler.ne mutlu ki,o manevi havayı teneffüs edip de, o kara toprağa yatarak,fani dünyada, bataryamızı,amelimizi doldurarak,o kara toprağın cennet bahçesinden bir bahçe yapabilmektir.bize lazım olan güzel ameller olduğunun bilinci içerisin de olup,o baki hayata gidenlerden ders almak olacaktır .
    öbür dünyaya intikal etmiş,tüm tüm insanlarımıza,iyi olduklarına şahitlik edenlerden eylesin,ve öbür dünyaya intikal ederken,bizlere dee iyiydi diye şahitlik edenler,olur inşaallah

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ibrahim gül

Mesaj tarafından ibrahim gül Bir Çarş. Mayıs 19, 2010 3:26 pm

allah rahmet etsin kusurlarını affetsin.

reis
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Erkek Mesaj Sayısı: 105
    İş/Hobiler: siyaset
    Lakap: bozkurt

Mesaj tarafından reis Bir Perş. Mayıs 20, 2010 1:07 pm

Allah rahme eylesin.kabri cennet olsun.

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 7:46 am