tarafından suleyman Bir Salı Şub. 23, 2010 7:34 am
Teşekkür ederim Sayın Akkaya.Aslına bakarsan yazdıklarımı,düşünce fikir eleştiri ve değerlendirmelerimi salt birileri beğensin,hoşlansın diye yazdığımı söylemek zor.kasabamızda hani o fatihin istanbulu fethettiği yaşı çoktan geçmiş nice doktorlar mühendisler öğretmenler olduğunu biliyorum.benim asıl istediğim bu ve benzeri sanal ortamlarda hele ki kasabamızı ilgilendiren sorunlar karşısında işte o laf yeri geldiğinde mayıs ayında fetih şarkıları söylerken fatihin istanbulu fethettiği yaştasın diye galeyana gelen gençlerin düşüncelerini,fikir ve eleştirilerini burada bu tür ortamlarda dile getirip sorun veya sorunların çözümüne katkıda bulunmaları.
İnanırmısın bilmem Sayın Akkaya geçen yıldı sanırım bizim çakma sitemizde kasabamızın ortasından geçen pis dere ile ilgili bir tartışmada kasabamızdan bir üniversite öğrencisi,(bölümünü tam olarak bilmemekle birlikte mühendis olacağını tahmin ediyorum)aynen şu cümleyi kullandı:BÜYÜKLERİMİZ BİLİR. Ne gördüklerime ne okuduklarıma inanabildim.yine bir başka mühendis arkadaş sanki kasabada her iki laftan birisi küfür değilmiş gibi,sanki herkes düşünce ve fikirlerini ifade etmede hiçbir güçlük çekmiyormuş gibi şu beylik iğrenç lafı etti:ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.ziya paşanın bu kilişe lafını bir site yöneticisi,üniversite mezunu bir forum yöneticisi söylüyor düşün.vel hasıl kelam burada.bu tür ortamlarda yazmayı basit,önemsiz hatta gereksiz bulan çok kişi mevcut bunu biliyorum.ancak görüyoruz,gördük seçim çalışmalarını. Konuşmayı bilmiyoruz hitap etmeyi bilmiyoruz,kendimizi,yapmak istediklerimizi,düşündüklerimizi ifade etmede inanılmaz güçlük çekiyoruz.hemen her cümlemiz küfürle bitiyor.yalan mı?yıllardır akan pis dereyi düşün.soruyorum şimdi sana.gittin bu suyla tarlanı suladın sularken öğle vakti geldi namaza durabilirmisin o kıyafetle?bırak başka tüm zarar ve ziyanı.dinen bile pis kabul edilen bir suyu nasıl kullanırsın?nasıl bunu defetmek için yol yöntem aramazsın.bu ve benzeri onlarca sorunu sıralayabiliriz kasabamızla ilgili.gel gelelim buraya yazmak,tartışmak bir bilgi isterken,görgü isterken çaba gerektirirken kimse gelip te oturupta fikirlerini buraya yazmıyor.işte bu bir kültürdür.kültür derken olumlu anlamda kullanmıyorum.olumsuz anlamda kullanıyorum.bizde kültür var yok değil ancak bu kültür küfür kültürü,dedikodu kültürü,iftira ve karalama kültürüdür.ha birde küsme kültürü vardır ki o pek bi meşhurdur.umarım ileriki yıllarda her şey çok daha güzel olur.selamlar.
» Neler Oldu?
» Abdullah Soylu
» Dualarımı kbul edermisin ALLAH'IM
» Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!
» bayramınız kutlu olsun
» RAMAZAN DİNLETİLERİ...
» oruçsuz, fatih sokakların da dolaşmak.
» ramazan ayı 2011
» Ne demiş Ne demiş?