SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Degismez gundem:"OLUM"

Paylaş

Itri
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

default Degismez gundem:"OLUM"

Mesaj tarafından Itri Bir C.tesi Haz. 27, 2009 2:31 am

"Degisen gundem" "degismez" tarafina yine donuverdi. Evet dostlar gundem nereye donerse donsun "esas gundem" her zaman galip geliveriyor.

"MICHAEL CAKSON OLDU" Tabi boyle meshur biri olunce internet ve tv sayesinde haber tum dunyanin gundemine oturuverdi. Insanlar hic istemedigi halde birkac saat de olsa "zevkleri acilastiran" olumu dusunecek. Amma ibret alacak amma almayacak. Kendi bilecekleri is. Olumu hatirlatan ne cok sey var digilmi dostlar? Allah ufacik "keneler" le bile bize olumu hep hatirlatiyor. Onun icin alimlerimiz olumu hayattan asla ayirmamislar.

Haberlere baktim; Michael'in musluman oldugu soylentisi de vardi. Allah bilir. Eger muslumanligina "sahidi"varsa bizde oyle biliriz. Biliyorsunuz Peygamberimiz (SAV) in amcasi Ebu Talib'in musluman oldugu bazi rivayetlerde vardir, ama ne yazik ki sahidi yoktur. Soylentilere gore "asiri dozdan" da oldugu soylenmektedir. Onuda Allah(cc) bilir.

Michael Cakson'la fazla bir ilgim-baglantim yoktu. Onu Ibrahim Sadri'nin bir siirinde dinlemistim: "Ah Abdulcebbar bin.. Maykil Caksin olmasina Maykil Caksin. Sahtiyan ipekte olsa uc arsin beze kalacaksin, uc arsin beze kalacaksin" diyordu. Olunce yine o siiri hatirladim. Burada Senai Demirci'yi unutmamak gerekiyor: "Yine 'baskalari' mi oldu dostlar?" Siranin bize hemde bizim gorusumuze gore "zamansiz" gelmesi mumkun degilmi? Yeri gelmisken birde Ustad'i dinlesek mi?

Gitti olumlu yalan,
    Geldi OLUMSUZ GERCEK
    Siz; hayat suren lesler,
    Sizi kim diriltecek? N. FAZIL KISAKUREK

(Bu yazi ile zamanimi ve zamaninizi bosa mi gecirmis oldum dostlar?)

avsarbeyi
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Erkek Mesaj Sayısı: 129
    İş/Hobiler: avşaroğlu taş fırın
    Lakap: avşarbeyi

default Geri: Degismez gundem:"OLUM"

Mesaj tarafından avsarbeyi Bir C.tesi Haz. 27, 2009 1:05 pm

teşekkürler sayın ıltrı. bu yazı ile zamanımızı boşa geçirmedik,aslında hiç unutmuyacağımız ölümü birkez daha hatırlamış olduk.

suleyman

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Geri: Degismez gundem:"OLUM"

Mesaj tarafından suleyman Bir Paz Haz. 28, 2009 10:22 am

Eğer müslüman olmuşsa allah rahmet eylesin yok değilse toprağı bol olsun.ne diyelim biz öyle gördük öyle bilirizselamlar

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 7:27 am