SANAL ALEM DE. SAV...

kasabamız, sosyal, kültür ve siyaset

Kasabada İslamiyet.

Paylaş

suleyman
    HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Kasabada İslamiyet.

Mesaj tarafından suleyman Bir Çarş. Şub. 18, 2009 10:45 am

Sav kasabasında oruç tutmak,ibadet etmek,gençliğimden kalan en güzel anılardandır.zira;ramazan günü açık kahvede oturmak tv izlemek,maç izlemek,kahveci yokken kaveye evine girer çıkar gibi girip çıkmak normaldi.o zamanlar normaldi de şimdi hiç de normal gelmiyor.merak ediyorum acaba şimdi de aynı şekildemi geçiyor ramazan günleri.önceki görev yerim rizede de güzeldi o mübarek ayı yaşamak.laf aramızda şu anki görev yaptığım ilden bu anlamda hiç de memnun değilim.belki daha çok sevap kazanıyoruz bilmiyorum ama eski köydeki ispartada ki rizedeki o hava burada kesinlikle yok.ve ben o havayı çok özlüyorum.selamlar

avsarbeyi
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN
    AKTİF ÜYELERİMİZDEN

Erkek Mesaj Sayısı: 129
    İş/Hobiler: avşaroğlu taş fırın
    Lakap: avşarbeyi

default Geri: Kasabada İslamiyet.

Mesaj tarafından avsarbeyi Bir Çarş. Şub. 18, 2009 1:45 pm

Sav kasabamız da ramazanlar da pek değişiklik yok hocam,şükürler olsun ki o manevi hava kasabamızda mevcut,inşaallah daha da iyi olmasını dileriz.sizlerede düşen en büyük görev kutsal bir görevin memurusunuz,dolayısıyla evlatlarımıza milli ve manevi değerleri çocuklarımıza aşılamnızla olacaktır.inanıyorum ki sizin gibi şuurlu hocalarımız görevde oldukları sürece bizler ümitvarız.o zaman da Türkiyemizin her yerinde o bahsettiğiniz manevi havayı hep birlikte soluyacağız.. bu arada foruma katmış olduğun güzel mesajlarından dolayı teşekkür ederiz.devamını bekliyerek selametler dileriz

suleyman

Erkek Mesaj Sayısı: 622

default Geri: Kasabada İslamiyet.

Mesaj tarafından suleyman Bir Çarş. Şub. 18, 2009 2:48 pm

Vallahi,sayın yönetici,bu yıl başlıyoruz.sanırım ilk on günü yaz tatiline giriyor.inşallah önümüzdeki seneler Rabbim ömür verirse görüp yaşayacağız.buralarda bir birimize arkadaşlar arasında sık sık iftar verip doya doya yaşamaya çalışıyoruz ramazanı.belleğimde hiç yer etmemiş iftar daveti kasaba ile ilgili.bilmem var mı öyle bir adet?birde burada,aslında tüm doğu ve güneydoğu desek yeridir şöyle bir adet var:hemen hergün fırına lahmacun siparişi verilir,güveç pişirttirilir.mesela hergün ramazan olsun olmasın fırından pide çıkar,istersen kıyma götürüp pide de çektirebilirsin,efendim soğan patlıcan,domates biber pişirtebilirsin saymakla bitmez.bizde ise böyle bir alışkanlık yok.neden acaba?mesela hergün pide çıkarılamaz mı?sıcak sıcak.iş birden yemek ve ekmek meselesine döndü ama,buradaki adetleri anlatmak istedim.mesela ıspartada sanırım helva dağıtılıyor ama burada öyle bir adet yok.neyse yorumlar gelsin daha konuşuruz.selamlar.

Forum Saati Ptsi Mayıs 21, 2012 7:26 am