Şairin dediği gibi ölüm ne garip şey anne? biliriz ki ondan geldik ona gideceğiz.gideceğiz gitmesinede neden gideceğimizi bile bile o vakit geldiğinde sanki ilk kez öğreniyormuş gibi ağlar üzülür,şaşırır,bazende kahraderiz?niçin?e yoktuk bilinçlendik daha dün gibi hatırlarım 75 yılında ilk kara önlükle yukarı okula gidişimi.ayağımda lastik ayakkabılar elimde kurşun kalemle ilkokul öğretmenim ekrem salalı'nın karşısında küçük bir kedi gibi korka korka duruşumu,sonra çok seveceğim o öğretmenimi çok uzun ve herşeyi bilen adam olarak belleyişim dün gibi aklımdadır hala.sonra sonra bıyıklarım terlemeye başladığında sigara üflerken başımı kaldırıp baktığım da saidi nursinin o meşhur karikatürize edilmiş çerçeveli doğumdan ölüme tasvirini ilk görüşüm.ilk gördüğümde o tasviri ölüm çok çok uzak gelmişti bana o yıllarda.meğer ne cahilmişim.bir soluk gibi yanımda yanı başımdaymış.her an gelmeye hazır.ölüm evet ölüm çok ölümler gördüm,üniversitede arkadaşlarım öldü.askerde çatışmada askerlerim öldü.hiç ağlamadım.ama annem rahmetlik olduğunda ağladım hemde çok.neden bilmem hala daha şuramda eksik bir şeyler hissederim sanki sanki ona olan görevimi layıkıyla yapamadım gibi bir his hala içimi kemirir durur.öleceğimizi bile bile öldüğüne üzülmem belki de ondan dır.bilemiyorum.hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.şimdilerde akranlarım ölmeye başladı.sebeb ne olursa olsun.ister inşaattan düşsün ister başka bir sebebten ama artık biliyorum ki ölüm asla uzak değil.hem aklımla biliyorum bunu hem de mantığımla.uzun zamandır soğuk kış gecelerinde ağrıyan sağ ayağım zaten hatırlatıyordu bana artık yavaş yavaş yüzünü dön.hazırlıklara başla diye ama ya başımızı çeviriyorduk yada duymamazlıktan geliyorduk.erken geliyordu.gerçi hangi ölüm geçki değilmi ?daha bu gün duydum.yaklaşık 20 yıldır çok az görüşmüştük.az biraz inşaatlarda beraber çalıştık,az birazda harman yerinde birlikte top deptik hepsi bu.gitti.kabrin cennet olsun Sarı Ali.Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin.

suleyman- HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

- Post n°1
Allah rahmet eylesin.

site yönetimi- yönetim

İş/Hobiler: bilgisayar ve internet
- Post n°2
Geri: Allah rahmet eylesin.
sayın hocam çok güzel konuya temas etmişiniz.ilk okul sıralarında beraber okuduk,askere beraber gittik,bende 68 doğumlu o da 68 li idi malesef şuanda yani yazı yazdığım şu zamanda o kara toprakta ben ise buradayım.terside olabilirdi.işte hayat bu kadar pamuk ipliğine bağlı kim öleee kim kala.sanki bizim başımıza gelmez derken birgün bakarsın ansızın ölmüşüz işte o zaman elhak demek neyi değiştirecektir.her zaman ölüme hazırlıklı olmak bataryayı dolu tutmak önemlidir.keşke batarya dolu olsaydı.hepimiz için geçerlidir.birgün ansızın ölüm kapımızı çalarsada dünya yıkılsa deyip, bana ne deyip işte o yaratana bırakabilsek herşeyi.ALLAH rahmet etsin demekten başka ne diyebiliriz.veya ne diye biliyoruz.iyibir arkadaştı,iyibir insandı kabri cennet olsun nur içinde yatsın.....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itri- HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

- Post n°3
Cok fazla tanimayan biri olarak, ama "insan olma" ortak paydasindan dolayi kardesime ALLAH RAHMET ETSIN diyorum. Dua da soylendigi gibi: "Bu kisinin gunahlari varsa affeyle. Sevaplarini ise kat kat artirarak yaz. Bunu Rahmetinle yap ey merhamet edenlerin en merhametlisi."
Yazdiklariniz hepside cok guzel arkadaslar. Benim de olumle ilgili diyecek seylerim olmakla beraber gecenin bu saatinde uzatmayayim siz zaten guzelini yazmissiniz.
Ahiret bu kadar yakinsa ve gercekse, hesap varsa, sual varsa, ozaman arkadaslar "sanal ortam nasil olsa" demeyelim, elestirilerimize dikkat edelim. Bir gazeteye "lagim faresi" baskalarina "kan icici" "hortum", "suluk" demeden once cok dusunelim. Eger iddianin gercegi yoksa obur tarafta bize sormazlar mi?
Yazdiklariniz hepside cok guzel arkadaslar. Benim de olumle ilgili diyecek seylerim olmakla beraber gecenin bu saatinde uzatmayayim siz zaten guzelini yazmissiniz.
Ahiret bu kadar yakinsa ve gercekse, hesap varsa, sual varsa, ozaman arkadaslar "sanal ortam nasil olsa" demeyelim, elestirilerimize dikkat edelim. Bir gazeteye "lagim faresi" baskalarina "kan icici" "hortum", "suluk" demeden once cok dusunelim. Eger iddianin gercegi yoksa obur tarafta bize sormazlar mi?

suleyman- HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

- Post n°4
Valla sevgili Itri son satırlarındaki söylemleri neden bu konuda dile getirdin anlıyamadım ama hemen hiç bir konuda yapıcı bir eleştirisini görmediğim,hep birilerini suçlayan,günümüz islam dünyasının sorunlara çare bulmaya çalışan samimi bilim adamlarını dinsizlikle suçlayan,var olan sorunları çözmek bir yana çözümsüzlükten beslenen,nemalanan kavga küfür,sataşma yaparak gazete satan,kenden başka herkesi kafir ilan eden bütün bunlar yetmezmiş gibi yaptklarına dini kılıflar bulan bir yapı benim gözümde en korkunç,zalim düşmandır,bilmem anlatabildim mi?

Itri- HİPERAKTİF ÜYELERİMİZ DEN

- Post n°5
Bilmiyorum baska yere de yazmak uygun gelmedi. "Sorgu sualin olumle ilgisi vardir" diye dusundum.
Ve elestirmene bir sey demiyorum, ama daha once demistim: "hakaret etmeden elestiremezmiyiz? O zaman niye hakaret ediyoruz?" O tip ifadeler "elestiri" sinirini asiyor, "hakaret" sinifina giriyor. Yarin o gazete de yazanlar, okuyanlar vs. alakasi olmayanlar hakaret iddiasi gutmezmer mi? Hem delil cok onemli degilmi?
Cenaze gomulurken milletin "gereksiz konusmasi" gibi meseleyi uzattik, selamlar.
Ve elestirmene bir sey demiyorum, ama daha once demistim: "hakaret etmeden elestiremezmiyiz? O zaman niye hakaret ediyoruz?" O tip ifadeler "elestiri" sinirini asiyor, "hakaret" sinifina giriyor. Yarin o gazete de yazanlar, okuyanlar vs. alakasi olmayanlar hakaret iddiasi gutmezmer mi? Hem delil cok onemli degilmi?
Cenaze gomulurken milletin "gereksiz konusmasi" gibi meseleyi uzattik, selamlar.

reis- AKTİF ÜYELERİMİZDEN

İş/Hobiler: siyaset
Lakap: bozkurt
- Post n°6
allah rahmet etkin kardeşimizi.

muhtar soylu- Mesaj Sayısı: 31
- Post n°7
orhan bayram abimize allah rahmet eylesin ailesine allah ecir sabırlar versin

» Neler Oldu?
» Abdullah Soylu
» Dualarımı kbul edermisin ALLAH'IM
» Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!
» bayramınız kutlu olsun
» RAMAZAN DİNLETİLERİ...
» oruçsuz, fatih sokakların da dolaşmak.
» ramazan ayı 2011
» Ne demiş Ne demiş?